Kdz. Ereğli’ de Olay Yeri İnceleme Eğitimi Düzenlendi..

Kdz. Ereğli’ de Olay Yeri İnceleme Eğitimi Düzenlendi..

Kdz. Ereğli’ de Olay Yeri İnceleme Eğitimi Düzenlendi..

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Karadeniz Ereğli Orman İşletme Müdürlüğünde; orman alanlarının korunması, yasadışı müdahalelerin önlenmesi ve işlenen suçların soruşturulması görevlerinde kolluk görevlisi sıfatıyla görev icra eden orman işletme şefleri ile orman muhafaza memurlarına, adli vakalarda ve orman yangınlarında olay yeri incelemenin önemi ve nasıl yapılması gerektiği konularında eğitim verildi.

Kdz. Ereğli Orman İşletme Müdürü Temel Natir ve Kdz .Ereğli İlçesi Olay Yeri İnceleme Tim Komutanı Ast. Sb. Kd. Üst Çavuş Erkan Kara nezaretinde gerçekleşen eğitimde olay yeri inceleme timi tarafından katılımcılara eğitim verildi..

Eğitide her çözülen olayın kendinden sonraki 10 olayı önleme kabiliyetine sahip; çözülemeyen her olayın da bir sonrakinin öncüsü olduğunun altı çizilirken, orman suçlarının çeşitleri, suçların incelenme, takip ve tahkikatları, orman emvali nakillerinde ormanlık alanlardaki inceleme ve kontrollerde dikkat edilmesi gereken konular ile kolluk kuvvetleri aracılığıyla işbirliği konularında katılımcılara sunum eşliğinde bilgiler verildi.

Yapılan değerlendirmenin ardından eğitim sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2018, 17:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER