Keskin'den Halk Sağlığı Haftası açıklaması

Zonguldak İl Sağlık Müdür Vekili Toygar Keskin, 3-9 Eylül tarihlerinin Halk Sağlığı Haftası olarak kutlandığını belirtti.Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, haftanın amacının halk sağlığının ve koruyucu sağlık...

Keskin'den Halk Sağlığı Haftası açıklaması

 Zonguldak İl Sağlık Müdür Vekili Toygar Keskin, 3-9 Eylül tarihlerinin Halk Sağlığı Haftası olarak kutlandığını belirtti.

Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, haftanın amacının halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmak olduğuna değindi.

Halk Sağlığı Başkanlığının 7 gün 24 saat boyunca bulaşıcı hastalıklara yönelik izlem yaptığını, herhangi bir salgın tehlikesi durumunda süratle harekete geçerek salgın kontrol çalışmalarına başladığını anlatan Keskin, şunları kaydetti:

"İçme-kullanma suyu, ambalajlı sular, kaplıca suları, yüzme havuzları ve yüzme suları ile ilgili denetleme ve izleme çalışmaları Çevre Sağlığı Bilgi Yönetim Sistemi'nde elektronik ortamda izlenmekte ve değerlendirilmektedir. Alo 171 ve Alo 191 hatlarımız 7 gün 24 saat canlı destekle hizmet vermektedir. Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, sağlık eğitimleri düzenleyip toplum bilincini arttırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve kaliteli yaşam standardını yükseltmek için Halk Sağlığı Başkanlığı olarak çalışmalarımız hiç ara vermeden ve artarak devam edecektir."

KAYNAK; AJANSLAR

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2018, 18:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER