Kıdem tazminatına dokunma

Kıdem tazminatına dokunma

Kıdem tazminatına dokunma

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Tüm işçi örgütlerinin sesine kulak veriyor, yetkililere ‘Kıdem tazminatına dokunma’ çağrısı yapıyorum” dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Kantarcı yaptığı açıklamada, “Ekonomik krizin kendini en derin şekilde hissettirdiği bir zamanda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyoruz. Krizin en büyük yükünü ne yazık ki toplumun en dar gelirli kesimleri çekiyor. İşçi ve emekçiler yaşanan hayat pahalılığının dayanılmaz baskısı altında yaşamak zorunda kalırken, buna bir de işsizlik korkusu ekleniyor. Bu 1 Mayıs’a bir önceki 1 Mayıs kutlamasına işçi tulumuyla katılan binlerce işçi, işsiz olarak girerken on binlerce işçi işsiz kalma korkusu yaşıyor. Son günlerde işsizlik oranındaki büyük yükselme halkımızın önemli bölümünün asgari ücret düzeyinde bir gelire kavuşmaktan bile uzak olduğunu gösteriyor” dedi.

TOPLUMSAL BARIŞI BOZMAYIN
Kantarcı açıklamasını “Çalışan kardeşlerimiz de ne yazık ki bin bir sorunla boğuşuyor. Sendikalaşma oranlarının çok düştüğü ülkemizde ne yazık ki iş kazaları emekçilerin kaderiymiş gibi sürüp gidiyor. Her yıl binlerce çalışanımız, önemli bölümü ihmalden kaynaklanan nedenlerle iş kazasına uğruyor. Düşük ücret cenderesinde yıllarını geçirerek çalışmak zorunda kalan işçiler, şimdi de emekli olduklarında düşünü kurdukları kıdem tazminatı haklarından da mahrum edilmek isteniyor. Çalışanların en önemli sosyal güvencesi olan kıdem tazminatı uygulamasında sosyal kesimlerin rızası olmadan yapılacak her türlü düzenleme toplumsal barışı bozulmasına neden olacak, ülkemizin huzurunu bozacaktır. Bu nedenle tüm işçi örgütlerinin sesine kulak veriyor, yetkililere ‘Kıdem tazminatına dokunma’ çağrısı yapıyorum. Bu duygularla tüm emekçilerin Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, iş kazalarından uzak sağlıklı bir çalışma hayatı diliyorum” diyerek tamamladı.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2019, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER