Kılıçdaroğlu aday belirleme mesaisine başladı.. Zonguldak'ta var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkan adaylarının belirleneceği kritik toplantıya saatler kala kurmaylarıyla buluştu. 8 saat süren zirvede, İstanbul’un ilçeleri, İzmir Büyükşehir ve ilçeleri ile Adana, Mersin ve Hatay’ın ilçelerinin adaylarının büyük oranda belirlendiği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu aday belirleme mesaisine başladı.. Zonguldak'ta var

CHP’de Pazar günü 31 Mart yerel seçimlerde kalan adayları belirlemek için saat 10:00’da Merkez Yönetim Kurulu (MYK), saat 15:00’de ise Parti Meclisi (PM) toplanacak. Toplantıda, CHP’nin belediye başkan adaylarının büyük çoğunluğunun belirlenmesi bekleniyor.

MİLLETVEKİLLERİ BİLE ALINMADI
DÜZGÜN HABER’in edindiği bilgiye göre kritik toplantı için son 48 saate girilirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cuma sabahı bütün randevularını iptal ederek Çevre Sokak’ta bulunan Parti Okulu’na geçti.

Milletvekilleri dahil kimsenin alınmadığı Parti Okulu’nda Kılıçdaroğlu, yerel seçim adaylarının belirlenmesi konusunda çalışmaları yürüten Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kağan Salıcı ile buluştu.

8 SAAT SÜRDÜ
Kritik toplantı yaklaşık 8 saat sürdü. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, toplantının tamamlanmasının ardından evine geçti. Kılıçdaroğlu, Cumartesi günü Bursa’da düzenlenecek aday tanıtım toplantısına katılacak. Kılıçdaroğlu, Bursa dönüşü kurmaylarıyla buluşarak Pazar günü MYK ve PM’nin onayına sunulacak aday listesine son şeklini vermesi bekleniyor.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR LİSTEDE
DÜZGÜN HABER’in edindiği bilgiye göre, pazar günü yapılacak toplantıların gündemine İzmir Büyükşehir adayının gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. Kılıçdaroğlu’nun Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyar’ı büyükşehir adayı olarak MYK’nın gündemine sunmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İTTİFAKTAKİ O YERLER LİSTEDE
CHP ile İYİ Parti arasında varılan ittifak sonucu bugüne kadar bekletilen Bodrum başta olmak üzere birçok büyükşehir ve ildeki adayların da pazar günü yapılacak toplantıda belirleneceği bildirildi.

AKDENİZ DÜĞÜMÜ ÇÖZÜLECEK
Pazar günü yapılacak toplantıda büyükşehir adayları belirlenen Antalya, Mersin, Adana ve Hatay’daki ilçe belediye başkan adaylarının büyük çoğunluğu da belirlenecek.

VE İSTANBUL KARTI AÇILACAK
Pazar günü yapılacak kritik toplantıda İstanbul’un ilçelerinin adaylarının da büyük çoğunluğunun da belirlenmesine kesin gözüyle bakılıyor.

ZONGULDAK VE KIRKLARELİ DE LİSTEDE
CHP’nin MYK ve PM toplantısında Zonguldak ve Kırklareli’nin aralarında bulunduğu diğer illerin belediye başkan adaylarının da belirlemesi bekleniyor.

PAZARTESİ SABAHINA KADAR SÜREBİLİR
CHP’de kritik il ve ilçelerin ele alınacağı ve Pazar günü saat 15:00’de başlanması öngörülen MYK toplantısının, pazartesi sabahına kadar devam edebileceği belirtiliyor.

MUHALEFET ÖNERGE HAZIRLIYOR
DÜZGÜN HABER’in CHP Kulislerinden edindiği bilgiyi göre, MYK’nın PM’ye sunacağı olası isim listesi hakkında parti içi muhalefet şimdiden önerge hazırlığı içine girdi. Parti içi muhalefetin, bazı isimlerin PM’ye sunulması durumunda önerge vermek için şimdiden imza toplamaya başladığı ifade ediliyor. PM’de gizli oylama yapılması durumunda geçmişte olduğu gibi başta İstanbul olmak üzere birçok yerde aday isimlerinin değişebileceği ifade ediliyor. (duzgunhaber)

Gündem

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2019, 21:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER