Kılıçdaroğlu istedi, Akdemir çalışmaya başladı!

Kılıçdaroğlu istedi, Akdemir çalışmaya başladı!

Kılıçdaroğlu istedi, Akdemir çalışmaya başladı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde önemli açıklamalarda bulunarak, "1 Ocak 2019'dan itibaren CHP'li belediyelerin olduğu bütün yerlerde asgari ücret net 2200 TL olacak" demişti.
Genel Başkanlarının açıklamasının ardından değerlendirmede bulunan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, uygulamaya geçmek için çalışmalara başladıklarını söyledi.
Asgari ücretli çalışanın yaşam şartlarının daha iyi olması gerektiğini söyleyen başkan Akdemir: “Biz her zaman emek ve emekçinin yanındayız. Hep öyle olduk, olmaya da devam edeceğiz. Asgari ücret ile çalışanların gerçekten çok büyük sıkıntıları var. Yaşam koşulları çok zor. Evine ekmek getirip, çocuğunu okutan asgari ücretli vatandaşlarımız sıkıntı yaşıyorlar. Açlık sınırında bir yaşam olmamalıdır. Asgari ücret yükseltilmelidir. Kurumlarda kendilerini ona göre düzenleyip, gelirlerini arttırmalıdır. Sayın Genel Başkanım açıklamıştır ve doğrudur. Bundan sonra artık belediyelerin asgari ücrette yapılacak zamla beraber, gelirleri yükseltip uygulamaya geçilmesi düşer. Belediyelerimiz bütçelerini arttırıcı neler yapılacaksa yapmak zorundadır. Kendi işçisinin yaşam koşullarını iyileştirmek durumundadır” dedi. (Gamze Taşdemir)

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2018, 00:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER