KİLİMLİ'DE ÇATISI YANAN İŞYERLERİNE YENİ ÇATI YAPILACAK

KİLİMLİ'DE ÇATISI YANAN İŞYERLERİNE YENİ ÇATI YAPILACAK

Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, çatısı yanan işyerlerine yeni çatı yapacaklarını, işyerlerini zararların karşılanması içinde bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

21 Mayıs Perşembe günü akşam saatlerinde Kilimli ilçesinde meydana gelen yanında 9 işyerinin çatısı yanmış ve yangın bir facia ile sonuçlanmadan büyüden itfaiye ekiplerin yoğun çabasıyla söndürülmüştü. Yangının ardından Kilimli Belediyesi tarafından ara verilmeden yanan çatının temizlenmesi ve yerine yeni bir çatının yapılması çalışmaları devam ediyor.
Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun'da çalışmaları yakından takip ediyor. Başkan Altun yanan çatıya çıkarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yanfından zarar gören esanfa geçmiş olsun dileklerini ileten Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, "Geçen hafta perşembe günü saat 17.15'de çıkan yangında maalesef  9  esnafımız zarar gördü burada. Yangın ihbarı saat 17.19 da itfaiyemizin ekranına düşmüş olarak gözüküyor. Gerekli incelemeleri ve kontrolleri yaptığımızda da saat 17.21'de de itfaiyemiz yangına müdahale etti. Yangının çıkış sebebi şu anda belli değil. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Burası çok büyük bir alan ve çok uzun yıllardan beri işyeri olarak kullanılıyor. Yangına çevre belgelerimiz; Kilimli belediyemiz itfaiye ekiplerin yanı sıra Zonguldak Belediyesi, Çatalağzı Belediyesi, Eren Enerji ve ÇATES itfaiye ekiplerinin de hızlı müdahalesi ile birlikte çok daha büyük yangın faciası gerçekleşmeden söndürülmüş bulunmaktadır. Ayrıca Kaymakamlık inşaatında kullanılan bir iş makinesi vardı, o da yangın söndürme de yardımcı oldu firmaya da teşekkürlerimizi sunuyoruz. Rabbime şükrediyorum yangın dükkanlara sıçramadan sadece çatıda kalarak söndürülmüş durumda. Ama esnafımız da maalesef burada maddi zararı çok büyük onlara esnaflarımızın, hemşerilerimizin zararı büyük. Yangından zarar gören esnaflarımıza çok geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim daha büyük facialardan belalardan korusun inşallah." dedi.Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun yangının ertesi günü ekipleri çağırarak yanan çatıyı temizleme ve çatıyı yeniden kapatma çalışmalarına başladıklarını belirtti. Altun, "Biz Öncelikle burada yanan çatıyı temizleyip kapatmamak istiyoruz. Yangının ertesi gününde çatıyı temizleme çalışmalarını başlattık. Esnaflarımızın daha fazla bir zarar gelmeden çatımızı  kapatmak istiyoruz" dedi.

Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, yangından zarar gören esnafın zararının karşılanması için çalışma olacak mı sorusuna, "Esnafın zararının karşılanması için şu anda bir çalışma içerisindeyiz" şeklinde cevap verdi.
Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, eski pazaryerinde yeşil alan projesi kapsamında, 112 acil servis ve sırasında bulunan işyerlerinin yıkımına bir hafta 10 gün içinde başlayacaklarını söyledi.
Başkan Kamil Altun, "Bizim ilk etapta yıkmayı planladığımız yer 112 acil servis istasyonu kullanıldığı bina ve yan tarafındaki mevcut binalar. İlk önce yıkım çalışmalarını oradan başlatacağız." diyerek, yangın çıkan işyerlerinin yıkımının şu anda düşünülmediğini de sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER