KIZILAY'DAN HAYIRSEVERLERE SOLUNUM CİHAZI ÇAĞRISI

KIZILAY'DAN HAYIRSEVERLERE SOLUNUM CİHAZI ÇAĞRISI

Kızılay Başkanı Aydın Ergenç, hastanelerde yaşana yoğunluk nedeniyle solunum cihazına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, hayırseverlere hastaneler için solunum cihazı bağış çağrısı yaptı.

Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi Başkanı Aydın Ergenç, hayırseverlere hastaneler için solunum cihazı bağışı çağrısında bulundu.

Kızılay Başkanı Aydın Ergenç yaptığı açıklamada, "Hastanelerimize solunum cihazına ihtiyacımız var biliyorsunuz hastalık gerçekten aldı başını gidiyor. Hayırsever vatandaşlarımıza çağrı'da bulunmak istiyorum. Hastanelerde gerçekten solunum cihazına ihtiyacımız var ve bu konuda hayırseverlerin desteğini bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Kızılay Başkanı Aydın Ergenç ayrıca vatandaşlara plazma bağışı ve kan bağışı çağrısında bulunarak şunları söyledi:

6 KASIM İTİBARİYLE AFEREZ CİHAZIMIZI GETİRTTİK VE PLAZMA KAN ALMAYA BAŞLADIK

"6 Kasım itibariyle plazma Aferez cihazımızı Zonguldak merkezimize getirdik ve plazma almaya başladık. Covid-19 tedavisi görüp Covid-19 hastalığını geçiren vatandaşlarımızı diğer hasta olan hastanelerde yatan Covid-19 hastalarımızı tedavi olmaları için, onların şifa bulmaları için tüm hastalığı geçiren kardeşlerimizden bize müracaat etmelerini ve plazma bağışında bulunmalarını istiyoruz. Onların da birer tane can kurtarmalarını istiyoruz"

KAN STOKLARIMIZ AZALDI

Kan stoklarını iyice azaldığını belirten Aydın Ergenç, "Kan stoklarımız iyice azaldı çok azaldı hastanelerimize kan yetiştirmeye çalışıyoruz. Kan bağışçıları mızıkam merkezlerimize gelip kan birimleri bir de gelip kan bağışında bulunmalarını rica ediyoruz.

Kan bağışında kan vermelerini Covid-19'dan çekinen kardeşlerimiz var ise kimse çekinmesin çünkü Covid-19'unkan yoluyla bulaşmadığını bilmelerini istiyoruz. Bunun için tüm Zonguldak'ta hemşerilerimize kan bağışına ve plazma bu işi yapmalarını gönülden rica ediyoruz" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2020, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER