Koca yürekli kadınlar...

Koca yürekli kadınlar...

Koca yürekli kadınlar...

Muğla'nın Bodrum ilçesinden, "Türk Kadınının 100. Yıl Seyri" projesi kapsamında 13 metrelik "Tutku mm" isimli tekneyle Samsun'a doğru yola çıkan yelkenci kadınlar Kdz.Ereğli'ye ulaştı

- Tekne Kaptanı Neşe Hasipek: - "Çok heyecanlı ve duyguluyuz aslında. Bize gösterilen sevgi bizleri daha da güçlendiriyor. 19 Mayıs tarihini sabırsızlıkla bekliyoruz. 19 Mayıs'tan sonra Hopa'ya kadar devam edeceğiz. Burada güzel bir kalabalık ile karşılandık sanki Samsun'a gelmişiz gibi. Ağladık, çok duygulandık"
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yılı dolayısıyla hayata geçirilen "Türk Kadınının 100. Yıl Seyri" projesi kapsamında Muğla'nın Bodrum ilçesinden yola çıkan yelkenci kadınlar Zonguldak'ın Ereğli ilçesine ulaştı.

ALKIŞ VE ÇİÇEKLERLE KARŞILANDILAR
 Yelkenci kadınlar, seyir güzergahında bulunan Ereğli Limanı'nda, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın eşi Neriman Posbıyık, CHP Kadın Kolları Yöneticileri, Yelken İhtisas Kulübü Başkanı Metin Akman'ın yanı sıra ilçedeki çeşitli sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri tarafından karşılandı. Burada yelkencilere çiçek ve hediyeler verilerek, "Ereğli'ye hoşgeldiniz" denildi.

23 NİSAN'DA BODRUM'DAN YOLA ÇIKTILAR 
Kadın yelkencilerin bulunduğu "Tutku mm" isimli 13 metrelik teknenin kaptanı Neşe Hasipek, gazetecilere yaptığı açıklamada, barış için yelken açtıkları proje kapsamında, 23 Nisan tarihinde Bodrum'dan yola çıktıklarını söyledi.
AĞLADIK, ÇOK DUYGULANDIK"
 Toplam 650 mil yol yaptıklarını ve 19 Mayıs tarihinde Samsun'da lider teknesi olarak kortejde yer alacaklarına değinen Hasibek, "Soğuk, üşüdük, denizde dalgalıydı. Çok heyecanlı ve duyguluyuz aslında. Bize gösterilen sevgi bizleri daha da güçlendiriyor. 19 Mayıs tarihini sabırsızlıkla bekliyoruz. 19 Mayıs'tan sonra Hopa'ya kadar devam edeceğiz. Burada güzel bir kalabalık ile karşılandık sanki Samsun'a gelmişiz gibi. Ağladık, çok duygulandık" dedi.

AKMAN, CESARETLERİNDEN ÖTÜRÜ KUTLADI 
Hasibek, Karadeniz'de seyir etmenin zorluğuna dikkat çekti, seyir halinde yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti. Ereğli Yelken İhtisas Kulübü Başkanı Metin Akman da, kadınları cesaretinden dolayı kutladı, başarı temennisinde bulundu. Kadın yelkenciler Ereğli'nin ardından Amasra, İnebolu, Sinop, Samsun, Ünye, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa'nın da aralarında bulunduğu farklı noktalarda mola verecek.  Aynı rotada dönüşe geçecek ekip, eylülde gerçekleştirmeyi planladıkları "Türk-Yunan Kadınları Barış Seyri" projesinin çalışmaları için Midilli, Sakız, Sisam ve Kalimnos adalarına uğrayıp 1 Temmuz'da Bodrum'da olmayı planlıyor.


 

Gündem

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2019, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER