"Kömüre Giden Demiryolu Projesi"

"Kömüre Giden Demiryolu Projesi"

"Kömüre Giden Demiryolu Projesi"

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının (BAKKA) başlattığı Kömüre Giden Demiryolu Projesi kapsamında Karabükten trene binen 130 üniversite öğrencisi, tren turizmine katkı sağlamak için Zonguldaka tren yolculuğu yaptı.
BAKKA, Zonguldak, Bartın ve Karabükün mevcut turizm ve kültür değerlerini tren yollarıyla bütünleştirmek ve turizm koridoru oluşturulması amacıyla başlattığı proje kapsamında Karabük Üniversitesinde öğrenim gören 130 öğrenci Karabükten Zonguldaka tren yolculuğu gerçekleştirdi. Karabük Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler, Safran Kamp Doğa Sporları Derneğinin de katkılarıyla sabah 07.30da hareket eden trene binerek Zonguldaka yolculuk yaptılar. Güzergah boyunca Karabük ve Zonguldakın doğal güzelliklerini de seyretme fırsatı bulan öğrencileri, Zonguldak Tren Garında BAKKA temsilcileri karşıladı.

Karabükten Zonguldaka üç saatlik tren yolculuğu
Karabükten yola çıkan trende üç saatlik yolculuk süresince birbirleriyle sohbet imkanı bulan öğrenciler, yeniden tren yolculuğu yapmak istediklerini belirttiler. Tren yolculuğunda kahvaltı yapan öğrenciler, yolculuk esnasında da müzik eşliğinde oynadılar. Karabük Üniversitesi Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Miraç Şanlı, Zonguldakı güzel bir şehir olarak biliyorum. Daha gitmedim ilk defa gideceğim. Böyle bir grupla gitmek nasip oldu. Gerçekten çok güzel bir duygu yaşadık. Arkadaşlarla beraber eğlenerek gideceğimizi düşünüyorum diye konuştu.
Safran Kamp Doğa Sporları Derneğinin yöneticisi İbrahim Yücel ise, Karabükten çıktık yola, Safran Kamp olarak 130 kişiyle geldik. Buradan müze ziyareti yapacağız. Sonrasında serbest zamanımız olacak. Buradaki mekanları dolaşacağız. 18.00 treni ile de Karabüke geri dönüş yapacağız. Yolculuk gayet iyi geçti. Kahvaltımızı trende yaptık. Zonguldakı gezeceğiz. BAKKAnın ‘Kömüre Giden Demiryolu projesi vardı. Bunu da Karabükten Zonguldaka biz canlandırmayı düşünüyoruz. Bunun devamını sağlamak için tekrar tren yolculuklarımız olacak dedi.
Heyet, geldikleri Zonguldakta Maden Müzesini ve kentin tarihi güzelliklerinin bulunduğu mekanları ziyaret ettikten sonra yine trenle Karabüke hareket edecekler.

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2018, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER