Kozlu meclisinde tarihi karar

Kozlu meclisinde tarihi karar

Kozlu meclisinde tarihi karar

Kozlu Belediye Meclisi Başkan Ali Bektaş başkanlığında, Mayıs/2019 dönemi ilk birleşimini gerçekleştirdi. Avrupa Milli Kredisi ile düzenlenen Eğitim Salonu’nda gerçekleştirilen mecliste tarihi kararlar alındı.

Kozlu Belediye Meclisi Başkan Ali Bektaş başkanlığında, Mayıs/2019 dönemi ilk birleşimini gerçekleştirdi. Avrupa Milli Kredisi ile düzenlenen Eğitim Salonu’nda gerçekleştirilen mecliste tarihi kararlar alındı. Saygı Duruşuyla başlayan mecliste bir önceki ayın son birleşimine ait tutanak özeti okunarak oybirliğiyle kabul edildi.

UZMAN DESTEĞİ ALINACAK

Kozlu Belediye Başkanlık Makamının 25/04/2019 tarihli ve 4477 sayılı ‘Mahalli İdareler Derneğinden Uzman Desteği’ ile ilgili talebi üyeler tarafından görüşüldü.

Başkan Ali Bektaş teklifle ilgili verdiği bilgilerde, “Belediyemiz bünyesinde ‘Araştırma Komisyonu’ kuruldu ancak arkadaşlarımız yeterli tecrübeye sahip olmadığı için Mahalli İdareler Derneği’nden uzman desteği alarak gerekli incemeler sonrasında şayet herhangi bir ihmal varsa suç duyurusunda bulunulacaktır” bilgisini vermesinin ardından teklif oybirliğiyle kabul edildi.

Kozlu Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’ndün ‘2018 Yılı Kesin Hesap’ talebi, üyeler tarafından Bütçe Komisyonuna oybirliğiyle gönderildi.

KATI ATIK BEDELİNE AYAR

Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün “Akıllı Sayaç Katı Atık Bedeli” ile ilgili talebi üyeler tarafından görüşüldü. Başkan Bektaş taleple ilgili, “Kozlulu bir vatandaşımız kapısına kilit vurup, şehir dışına çıkıyor. Yaklaşık 6 ay orada kalıyor. Döndüğünde su kullanmasa dahi ‘Katık Atık Bedeli’ni faiziyle ödemek zorunda kalıyor. Bu haksızlıktır. Su kullanmayan vatandaşımızın dolayısıyla herhangi bir çöpü veya atığı da olmaz. Bu uygulama tartışmaları da beraberinde getiriyor. Katı Atık Bedelini suyun ton başına kullanımı oranında alırsak yaşanan mağduriyeti önlemiş oluruz. Haliyle vatandaşımız gerek manuel, gerekse akıllı sayaçta su kullanmadıysa Katı Atık Bedeli ödemeyecek” teklifinde bulundu. Teklif üyeler tarafından oybirliğiyle kabul edildi.

ESKİ BİNA SAHİBİNE VERİLDİ

Kozlu Belediyesi eski binasıyla ilgili geçmiş dönemde ‘Kamu Yararı’ gerekçesiyle kamulaştırma kararı alınması üzerine, satışı yapılan bina sahibi kira talebine karşılık, kamulaştırma kararının kaldırılarak, eski Belediye Binası’nın alıcıya teslim edilmesi teklifi; 1 ret, 5 çekimser oya karşılık, oy çokluğuyla kabul edildi.

İNŞAATLAR MÜHÜRLENECEK

Kozlu Belediye Meclisi damga vuran teklif ise, ‘İmar Planı Yapılması’ oldu. 1. Etap Revizyon İmar Planlarına itiraz sonrası Bölge İdare Mahkemesi ile Bilirkişi raporu doğrultusunda ‘Revizyon İmar Planları’ iptal edildi. Kozlu’da Güney Mahallesi ile Abaz mevkii dışında tüm bölgeler imarsızlaştı. Mahkeme ve bilirkişi raporu doğrultusunda tüm itirazlarda iptal oldu.

Kozlu’da Güney Mahallesi ve Abaz mevkii haricinde kalan bölgelerdeki inşaatlar imarsız olduğu gerekçesiyle mühürlenecek. Bölge İdare Mahkemesi ve Bilirkişi raporu doğrultusunda talep edilen yeni Revizyon İmar Planlarının yapılmasına ise oy birliğiyle karar verildi.

TAŞOCAĞI KALDIRILIYOR

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ayrıca, TTK Kozlu Müessesesi civarında bulunan Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesi ile taşocağının yaklaşık 3 ay içerisinde kaldırılarak bölgenin temizleneceği bilgisini de verdi.

KAYNAK: cinarmedya67

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2019, 16:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER