Kozlu Revaçta Demişti Öylede Oldu. Kilimli İse Bitmiş Durumda

Kozlu Revaçta Demişti Öylede Oldu. Kilimli İse Bitmiş Durumda.

Kozlu Revaçta Demişti Öylede Oldu. Kilimli İse Bitmiş Durumda

TÜİK’in hazırladığı nüfus verilerine göre Zonguldak’ta nüfus kaybı devam ediyor. Son açıklanan verilere göre Zonguldak nüfusu 632 kişi azalırken yıllık nüfus artışı ise eksi değerlere düşerek -1,1 olarak gerçekleşti. Zonguldak genelinde nüfus artış hızları ise ilçelere göre farklılık gösterdi. Nüfus artış hızının en düşük olduğu ilçe ise Kilim ilçesi olarak gerçekleşti. Kilimli’de nüfus artış hızı yüzde -31,3 gerçekleşirken bu değerin oluşmasından dışarıya göç verildiği gerçeği gözler önüne serildi. Kilimli’yi ise yüzde -7,7 ile Alaplı izlerken üçüncü ilçe ise yüzde -5,8 ile Devrek oldu.
Zonguldak genelinde nüfusta azalma meydana gelse de ilçeler bazın bakıldığında ise 2 ilçede nufüs artış hızının pozitif değerlerde olduğu görülüyor. Kozlu’da son yıllarda meydana gelen değişim ve dönüşümün yanında yapılan yatırımlar meyvesini vermiş gibi gözüküyor. Kozlu Belediyesi eski Başkanı Ali Bektaş döneminde başlayan Kozlu’nun değişim evresi, Merhuma Başkan Ertan Şahin ile devam etmiş, mevcut başkan Kerim Yılmaz ile yükselişini sürdürüyor gibi görünüyor. TÜİK’ten açıklanan son verilere göre Kozlu’nun nüfus artış hızı yüzde 18,7 olarak kayıtlara geçti. Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, “Kozlu Revaçta” sloganı ile artışı şimdilik desteklemiş olarak yorumlandı.
Bir diğer artışa gösteren ilçe ise Ereğli oldu. Şehircilik anlamında büyük başarıların imza atıldığı Kdz. Ereğli ise 4,2 artış hızı ile Kozlu’nun ardından ikinci sırada kendine yer buldu. Ancak Erdemir faktörünün bu ilçede yer almasına rağmen yükselişin düşük olması kafalarda soru işaretleri bıraktı. Ereğli tersanelerinin kapanması ise yine bu düşük rakamlarda ki yükselişin negatif etkeni olarak yorumlandı.
Diğer taraftan nüfus artış oranlarını etkileyen diğer faktörler ise; dışarıya göç, eğitim düzeyi, şehircilik faaliyetleri ve ekonomik etmenler olarak sıralanabilir.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2018, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER