Kriz Komitesi kuruldu...

Kriz Komitesi kuruldu...

Kriz Komitesi kuruldu...

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Covid 19 salgını nedeniyle daire amirleri ile bir toplantı yaptı. Toplantıda bir kriz komitesi kurulması kararlaştırılırken tüm çalışanların işe gelişlerinde ateşlerinin ölçülmesi kararı da alındı

Başkan Bülent Kantarcı belediyedeki tüm daire amirlerini toplayarak Covid 19 zirvesi yaptı. Yeni hizmet binasına taşınmayla ilgili hazırlıkların da görüşüldüğü toplantıda Koronavirüs’le ilgili çalışmaları koordine etmek üzere bir kriz komitesi kurulması kararı alındı. Toplantıda kendinden yapılan dezenfektasyon çalışmaları için bilgi istenen Belediye Veteriner Hekimi Doğuş Özdil ilçede tüm kamu binaları ile kamusal alanların tamamını dezenfekte ettiklerini söyledi.

TÜM KAMU BİNALARI VE KAMUSAL ALANLAR DEZENFEKTE EDİLDİ
Özdil, “Başkanımızın ‘Gücümüz yettiği oranda gelen her talebe yanıt verelim’ talimatı doğrultusunda, hastaneler, acil servisler dahil tüm kamu binalarını dezenfekte ettik. İçinde öğrenci bulunmamasına karşın okulların ilaçlamasına başladık. Bugünlerde yoğun şekilde okullarda çalışıyoruz. Halkımızın daha hijyenik koşullarda alışveriş yapmasını sağlamak amacıyla pazaryerlerimizin dezenfektasyonunu da yaptık. Mevcut tüm ekiplerimiz ve ekipmanımızla geceli gündüzlü Çaycuma’yı ilaçlayarak halk sağlığını korumaya çalışıyoruz” dedi.

İNSAN SAĞLIĞINDAN DAHA ÖNEMLİ HİÇBİR ŞEY YOK
Daire amirlerine herhangi bir talimat beklemeden dezenfektasyon ekibinin tüm taleplerinin karşılanmasını söyleyen Başkan Kantarcı, “İnsan sağlığından daha önemli hiçbir şey yok. Belediye olarak şu andaki en önemli görevimiz Çaycuma’yı hijyen koşullarının tam olarak sağlandığı bir kent haline getirmek. Ben bana ulaşan her talebe olumlu yanıt vermeye çalışıyorum. Lütfen siz de aranızdaki dayanışmayı daha da yükseltin. Şu sancılı günlerin sıkıntısız olarak geçmesini hep beraber sağlayalım. Sorun bitinceye kadar özellikle sorumlu makamlarda olanlara durmak yok ” dedi.

ÇOK ŞÜKÜR ŞU ANA KADAR HERHANGİ BİR OLUMSUZ VAKA YOK
Çaycuma Belediyesinin hizmete pazartesi günü yeni hizmet binasında devam edeceğini de söyleyen Kantarcı, “Virüs günleri tam da taşınma telaşı yaşadığımız günlere rast geldi. Hızlı bir şekilde taşınma işini de hallettikten sonra daha sıkı önlemler almalıyız. Şu anda Çaycuma’da herhangi bir sorun görünmüyor. Devlet Hastanesi Başhekimi ile görüştüm, çok şükür şu ana kadar herhangi bir olumsuz vaka yok. Ama tehlike kapıda. Hazırlıksız olursak çok kötü sonuçlar olabilir. Biz en kötü senaryoya göre hazırlık yapıyoruz. Son derece ölümcül olan virüs aritmetik değil geometrik çoğalıyor. Onun için hijyene büyük önem vermememiz, insanlarla yakın temastan uzak durmamız gerekiyor. Bu anlamda virüs tehdidi bitinceye kadar yaptığımız bu son toplantı olsun. Görüşmelerimizi daha çok telefon ve elektronik ortamlardan yapalım” dedi.

ÇALIŞANLARIN DÜZENLİ OLARAK ATEŞ KONTROLÜ YAPILACAK
Yapılan müzakere sonunda Zabıta Müdürü Mürsel Çoban’ın başkanlığında bir kriz komitesi kurulurken tehdit geçinceye kadar çalışanların diğer vatandaşlarla yakın temasının engellenmesi için tüm otoparklar ücretsiz hale getirilecek. Halka temas halinde görev yapan çalışanlara gerekli olan koruyucu eşya temin edilecek. İşe gelen tüm çalışanlarla belediye hizmet binasına giren vatandaşların ateşi ölçülecek, yüksek ateş tespit edilenler hızla sağlık sunuculara yönlendirilecek. Çok acil durumlar dışında çalışmalar ileri tarihlere ertelenerek iş yükü azaltılacak, personelin yıllık izne çıkması sağlanacak.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2020, 21:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER