Lanetliyoruz!

Lanetliyoruz!

Lanetliyoruz!

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak il başkan Vekili Hakkı Güney, 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yılını andı. 

Hakkı Güney, yaptığı açıklamada, darbeye karşı canını vererek şehit olanları rahmetle anarak şunları söyledi;


“15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden iki yıl geçti. Demokrasi ve milli iradee yönelik bu hain kalkışma bir arkasındaki FETÖ Terör örgütünü lanetliyoruz. 15 Temmuz 2016 gecesinde yaptığımız gibi halk egemenliğine bir türkiye’nin demokratik birikimine sahip çıkma azmindeyiz. Darbe girişimi ne karşı milletimiz, gazi meclis ve siyaset kurumu ortak bir direniş sergilemiş, girişim boşa çıkartılmıştır. Ancak bu kararlı duruş ne yazıkki güçlü bir demokrasi kurma fırsatına dönüştürlememiş, sonraki süreçte TBMM Yi devredışı bırakan bir OHAL girişimi yerleştirilmiştir. Aradan iki yıl geçmiş olmasına rağmen darbenin siyasi ayağını çıkartılmasına dönük esaslı bir adım da atılmamıştır. Askeri ya da sivil her türlü darbeye karşı kararlı duruşumuz devam edecektir. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye yaratmanın yolu, cumhuriyetin kuruluş ilkelerine bağlı, kuvvetler ayrılığına dayalı demokratik, laik, sosyal hukuk devleti esaslarına sarılmaktan geçiyor. Tek güvencemiz ve umudumuz yine milletimizin azim ve kararlılığıdır. Demokrasi ve halk egemenliği olan inancımızda 15 Temmuz hain darbe girişimini lanetlerken, darbeye karşı canını vererek şehit olan evlatlarımızı rahmetle anar gazilerimize sağlık ve esenlikler dileriz.“

Diğer yandan Hakkı Güney, genel merkezin takdirine bırakılan il başkanını belirleme süreci hakkında şunları söyledi;

“BEN İYİ BİR CHP’LİYİM”

“Seçim sürecine start verilmişti ve partinin işleri aksamasın diye bu konu ertelenmişti. Genel merkezimizin bir takdiri Vardır. Biz genel merkezimiz ne görev verirse layıkıyla yaparız. Bunu açıkça söylerim, başkan kim olursa olsun bana ne görev düşerse layıkıyla yaparım, ben iyi bir CHP’liyim.”

Güney, Gazeteci Akay Turan’ın CHP il başkanlığına adayım açıklamalarına ilişkin şöyle dedi;

“GENEL MERKEZİN TAKDİRİDİR”

“Akay arkadaşımız bu konuda açıklamalar yaptı, takip ettik. Bunu ne görüp yaptı bilmiyoruz. Ama bu konuda mutlaka genel merkezimizin bir taktiri vardır. Biz bu konuda çok yorum yapmayız, izliyoruz” dedi. 

“PARTİYİ VE PARTİLİLERİ TANIYORUM”

Kendinizi şanslı görüyor musunuz sorusuna yanıt veren Güney, “Ben 1986 yılından beri partideyim, çeşitli görevler gençlik kolları başkanlığından başkan yardımcılıklarına pek çok görev aldım. Partiyi tanıyorum, partilileri tanıyorum.  Ben bu görevi yerine getirebilirim, ancak kendim için değil CHP için faydalı olacaksam bu göreve talibim. Parti büyüklerimden aldığım terbiye bana bunu söyler, bunu öğretmiştir” şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2018, 18:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER