Maddeler havale edildi

Maddeler havale edildi

Maddeler havale edildi

Zonguldak Belediye Meclisi’nin Aralık dönemi ilk toplantısı Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

Toplam 14 maddenin görüşüldüğü toplantıda, tüm maddeler ilgili komisyonlara havale edildi.

Gündemin 6’ncı maddesinde yer alan; Kent Konseyi tarafından, Gazipaşa Caddesi’nde hem yaya güvenliği, araç trafiği akışı, hem de caddeye görsel anlamda katkı sağlayabilecek korkuluklarla kapatılması ile ilgili önergenin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Atınç Kayınova tarafından, önergede “korkuluk” ibaresinin, değiştirilmesi ile ilgili önerisinin Belediye Başkanı Ömer selim Alan tarafından “korkuluk” kelimesinin yanlış bir kelime olduğu belirtilerek düzeltileceği belirtildi.

Gündemin 8’inci maddesi olan; Zonguldak Belediyesi’nin bünyesinde bulunan mezbahanın kapatılması ile ilgili karar, CHP grubu tarafından da eleştirilirken, Özel Kalem Müdürlüğü’nün, Belediyenin geçmiş dönem piyasa ödemeleri için kullanılmak üzere İller Bankası’ndan teminat mektubu almak sureti ile Resmi ve özel bankalardan en uygun faiz oranıyla 48 ay vade dahil ana parası 10 milyon TL’ye kadar kredi alınması, alınacak bu kredi ile ilgili olarak her türlü sözleşmeleri yapmak ve imzalamak hususunda Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a yetki verilmesi hakkında, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Atınç Kayınova, Belediye’nin geçmiş dönem de dahil olmak üzere piyasada kimlere borcu olup olmadığını öğrenmek istediklerini belirterek, bu konuda açıklama beklediklerini ifade etti.

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan da yaptığı konuşmada, korkuluk kelimesinin yazım hatası olabileceğini ifade ederek: “Orada korkuluk kelimesi her halde yanlışlıkla yazım hatası olmuştur diye düşünüyoruz. Biz kentin estetiğini bozmadan tabi ki Kent Konseyi ile beraber fikirlerine de inanarak, güvenerek inşallah iyi şeyler yapacağımız kanaatindeyim. Kelime hatası olduğunu umut ediyorum. Mezbahane ile ilgili rakamları gürdünüz. 2008 yılında birinci sınıf kesim ruhsatı almışız, 2011yılında yapılan denetimlerde uygunsuz olduğu saptanmış sadece kısmi bir kesim ruhsatı almışız. Son 3 seneye özellikle baktığımız zaman 2017 yılında bir yıl boyunca 411 tane büyükbaş, 2018’de yıl boyunca 163, 2019’un 9 aylık periyodunda da 216 adet kesim yapmışız. Şimdi zaten bahsettiğiniz gibi hassasiyetler sadece benim için değil hepimiz için geçerli. Yani yediğimiz kırmızı, beyaz etin bir şekilde denetlenmesi zaten ilgili bakanlığımıza bağlı müdürlüğümüz bunu hassasiyetle yapıyor ama biz de özellikle Zabıta Müdürlüğü’müz eliyle bunu biz de üstüne gitmeliyiz.  Biz mezbahanın bu sebeple kapatılmasını istiyoruz. Çünkü hakikaten Çaydeğirmeni’ndeki arkadaşlar da, bizim arkadaşlarımız gittiler baktılar şu an bölgeye yeterli olabilecek kapasitede. Çünkü rakamları gördünüz, bu rakamlarla bizim oraya efektif olarak işler kılmamız mümkün değil. Bununla ilgili niyetimiz de bu” diye açıklama yaptı.

Belediye Meclisi’nin Aralık dönemi ilk toplantısında gündem dahili 14 madde ilgili komisyonlara havale edildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2019, 00:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER