MADDİ DESTEK BEKLİYORUZ

Zonguldakspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, yaptığı açıklamada takımın son durumu hakkında bilgiler verdi.

MADDİ DESTEK BEKLİYORUZ

Kısıtlı imkanlara rağmen sahada başarılı sonuçlar aldıklarını belirten Caner, biraz destek bulmaları durumunda daha başarılı olacaklarına inandıklarını söyledi.  Alt yapıyı kapatmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını anlatan Caner, yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi: “Karşıyaka maçından 3 bekliyorduk. Takımda Onur’un olmaması pozisyonları değerlendirirken eksik kalmamıza neden oldu. Onur olsaydı çok farklı olabilirdi. Oynayan arkadaşlarımız ellerinden geleni yaptı. Kaçan goller var. Onları değerlendirebilseydik 3 puanla dönerdik. Nasip bu şekildeymiş. Önemli olan, bu hafta Bugsaşspor A.Ş karşılaşmasından 3 puanla ayrılmak. Kendi sahamızın ve seyircimizin önünde galibiyet alarak yukarılara doğru tırmanmak istiyoruz.”

MADDİ DESTEK BEKLİYORUZ

Maddi açıdan sıkıntı yaşadıklarını belirten Caner, şehrin ileri gelenlerinden destek beklediklerini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bugüne dek her zaman maddi sıkıntılar ile uğraştık. Geçen sene olduğu gibi bu sene de maddi sıkıntılarımız devam ediyor. Bunların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde bu sıkıntıların üstesinden geleceğimizi düşünüyorum.

Sadece A takım değil, alt yapı giderleri de var. Onlarında maçları başladı. Deplasman giderleri, personeller, mutfak, temizlik, kira, elektrik  su ,hocaların ücretleri gibi bir sürü gider var. var. Bunların hepsi üst üste geliyor. Maddi imkân sağladıkça bunları ödemeye çalıyoruz. İmkânlarımız çok kısıtlı. Sadece 1 otoparkımız var. Başka hiçbir sabit gelirimiz yok. Nasıl arttırırız, onun peşindeyiz. İstediklerimizi uygulayabilirsek bunların üstesinden geliriz. Gönül istiyor ki çok büyük destekler alalım. Eren Enerji Valimizin isteğiyle destek oldu. ÇATES 3 yıldır mazot desteğinde bulunuyor. A takımın ve alt yapının deplasmana giderken mazot ihtiyacını karşılıyor. Bu da önemli  bir rakam tutuyor. ÇATES Müdürümüz öncülüğünde kombine projemize destek oldu. İşçimize 25 bin liralık kombine sattık. Bu iki büyük kuruluşumuzda da maddi sıkıntılar var. Sıkıntılarını aştıkları zaman Zonguldak Kömürspor’a büyük bir dönüş yapacaklar. Bu iki firmanın ayakta kalması, ‘Eren- ÇATES el ele birinci lige’ sloganını hayata geçirmek için önemli bir adım olur.”

KURTULUŞUMUZ ALT YAPI

Alt yapıya önem verdiklerini ifade eden Caner, Zonguldakspor’un kurtuluşunun alt yapıdan yetişen oyuncularla olacağını belirterek  şunları söyledi: “Alt yapıyı kapatma  gibi bir düşüncemiz yok. Böyle bir şeyi düşünseydik geldiğimizde yapardık. Biz şu an ki şartlardan daha kötü olduğumuz günlerde alt yapıyı başlattık. O zaman hiçbir imkânımız yoktu. Alt yapı, A takımının serasıdır. Alt yapıyı  ortadan kaldırdığımız zaman dışa bağımlı oluruz. Dışa bağımlı olunca da 300-400 Bin isteyen kişilere boyun eğersin. Maddi disiplinden kopan, geleceği olmayan ve belirsizleşen bir takım haline gelir. O nedenle alt yapıyı bütün imkânsızlıklara rağmen ayakta tutmaya çalışıyoruz. Pırıl pırıl çocuklarımız var. İnşallah onlarla birlikte üst ligleri görürüz.”

MADENCİ FORMALARI BİR AN ÖNCE SATILMALI

Şehit madenciler anasına bastırdıkları formalara ilgi gösterilmesini beklediklerini söyleyen Caner, elde edilecek gelirin bir miktarını Şehit Madenci yakınlarına bağışlayacaklarını anlatarak şu bilgileri verdi: “Soma’da madende rahmetli olanlar, maden şehidi sayıldı ve ailelerine imkân verildi. Bizde bunun için Anayasa Mahkemesi’ne kadar gittik. Bizim burada madende hayatını kaybeden kardeşlerimizin de maden şehidi sayılması ve ailelerine imkânların verilmesini istedik. Çünkü bu ailelerin durumları iyi değil. Bunun için hukuk mücadelesi verdik ama ne yazık ki Anayasa Mahkemesi’nde mücadeleyi kaybettik. Biz maden şehitlerimiz ön plana çıkarmak istiyoruz. Kimse bunu unutmasın. Bütün amacımız bu. Bu şekilde gündemde tutarsak belki de hükümet tarafından verilmeyen haklar belki kendilerine verilir. Torba yasaya eklenir belki. Buradan elde edilecek gelirin belli bir kısmı şehit aileleri derneğine verilecek. Ne kadar çok satarsak, şehit ailelerine de o kadar çok destek oluruz.

Maden işçilerinden böyle bir talep gelmesi çok kayda değer. Çünkü bu takımda maden şehitlerimizin doğruda ya da dolaylı olarak hakkı var. Türkiye’nin ve Zonguldak’ın ekonomisini canlandırıyorlar. Yapılması istenen çalışma için GMİS’in inşallah şartları uygundur. Bu hem bizim için hem de işçimiz için iyi olur.”

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2017, 06:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER