MADENCİLER, SOMA’DA 301 MADEN ŞEHİDİNİ ANDI

MADENCİLER, SOMA’DA 301 MADEN ŞEHİDİNİ ANDI

MADENCİLER, SOMA’DA 301 MADEN ŞEHİDİNİ ANDI

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasının 5. yılında "bir avuç kömür için bir ömür veren" 301 maden şehidi düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Sekreteri Hüseyin Kolçak, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ile GMİS’ e bağlı Karadon, Üzülmez, Kozlu, Amasra, Armutçuk, Merkez  Şubelerinin Şube Başkan ve Yöneticileri Soma'da 13 Mayıs 2014'te meydana gelen Türkiye’nin en büyük maden faciası olarak kayıtlara geçen olayın 5. yılında şehitleri anmak için Soma’daydı.

Soma Maden Şehitliğinde maden şehitlerinin kabirlerine karanfil bırakan ve dualar eden GMİS Heyeti, maden şehitleri ailelerine de başsağlığı dileğinde bulundu.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, “13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa/Soma’da özel şirketin işlettiği bir maden ocağında ülkemiz madencilik tarihinin en büyük faciasını yaşadık. 301 madenci kardeşimiz hayatını kaybetti. Tüm maden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve madencilik camiamıza başsağlığı diliyoruz.
Tüm maden şehitlerimiz gibi Soma’daki ve Ermenek’teki maden şehitlerimizi de unutmayacak, unutturmayacağız” dedi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2019, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER