Madencinin Kazmasını Yine Çaldılar

Madencinin Kazmasını Yine Çaldılar

Madencinin Kazmasını Yine Çaldılar

ZONGULDAK - Zonguldakın Ereğli ilçesinde kömürü bulan Uzunmehmetin madenci olarak tasvir edildiği heykeldeki kazmanın bu kez uç kısmı çalındı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının ilçeye bağlı Kestaneci Mahallesinde yaşamış ve kömürü bulan Uzunmehmet anısına yaklaşık 17 yıl önce sahil bandına yerleştirdiği heykelin sol elindeki demir kazmanın ucunun olmadığını fark eden vatandaşlar, durumu Ereğli Belediyesine bildirdi.

Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Bulak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce iki kez çalınan kazmanın bu kez de uç kısmının çalındığını söyledi.

- Yeni kazma siparişi verdik

Hırsızlığın ardından yeni kazma siparişi verdiklerini belirten Bulak, şunları kaydetti:

Sahil bandında bulunan ve günde yüzlerce kişinin yürüdüğü alandaki heykelden ilk olarak 14 Nisan 2015te, daha sonra da 8 Şubat 2017de kazma çalınmıştı. Heykele yeni takılan kazmanın bu kez de uç kısmının çalınmasını şaşkınlıkla öğrendik. Neden alındığı konusunda bir fikrimiz yok. Tarihimizin önemli isimlerinden Uzunmehmetin heykelindeki eksikliği gidermek için gerekli çalışmayı da başlattık.

Uzunmehmet, Ereğliye bağlı Neyren köyündeki dere civarında 8 Kasım 1829da ilk tez taş kömürünü bulmuştu. Kömürü bulan Uzunmehmetin madenci olarak tasvir edildiği heykeldeki kazma 14 Nisan 2015 ve 8 Şubat 2017de de çalınmıştı.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2017, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER