Mağarada 25 yıl sergisi

Mağarada 25 yıl sergisi

Mağarada 25 yıl sergisi

Zonguldakmağaracı Engin Zaman, 25 yıllık mağaracılık serüvenini ‘Mağaralarda 25 yıl sergisi ile fotoğraf karelerine yansıttı.
Zonguldaklı mağaracı Engin Zaman, 25 yıllık mağaracılık serüvenini ‘Mağaralarda 25 yıl sergisini Tekel Güzel Sanatlar Galerisinde sergiledi. Serginin açılışını Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Engin Zaman ve kızı Kardelen Zaman yaptı.
Açılışta konuşan Mağaracı Engin Zaman, Dünden bugüne tüm resimleri koymaya çalıştık. Burada yaklaşık 120ye yakın fotoğraf var. Bu kadar çok fotoğraf koymamızın nedeni ise derdimizi insanlarımıza daha iyi anlatmak. 25 yılı buraya sığdırmaya çalıştık zor oldu. Sergi açmaktaki amacım bu sene benim 25inci yılım. 25 yılı değerlendirelim, bu süreci anlatalım dedik. Mağaracılık dünyada 150 yıldır var. Zonguldakta mağaracılığı 1951 yılında İsviçreli bilim adamı başlattı. Sonraki ciddi çalışmalar ise 1975 yılında Zonguldaklı Dündar Kılıç yaptı ardından 1976 yılında Timuçin Ergen profesyonel mağaracılığı başlatan kişidir. Ergenin Zonguldaka gelmesiyle birlikte daha popüler hale gelir. Yine Zonguldakta Harun Ersoy abimiz mağaracılığa devam etti. Yine benim hocam olan Arif Engin Gürses Zonguldakta önemli ve ciddi mağaracılık yapmıştır. Devletin elinde resmi olarak Zonguldakta 21 tane mağara var. Benim kendi çalışmalarımda 47 tane mağara var ama şu an Zonguldakta 100-150 civarında mağara var. Zonguldakta mağaralara değer verilmiyor değerlendirilmiyor. Sergideki amacımız buydu zaten. İnsanlar mağaraların farkına varsın derdimizi anlatabilelim. Mağaralarımız çok ciddi anlamda kirlenme var. Muhteşem mağaramızı yok ediyoruz. Dünya literatürü giren Kapuz Mağaramız var. Ben 25 yıldır mağaracılık yaptım. Ben bile o mağaraya giremedim çünkü kanalizasyon var. Tarihte kapuz mağarası için muhteşem bir mağara olduğu söyleniyor. şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Serginin açılışını Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Engin Zaman ve kızı Kardelen Zaman serginin açılış kurdelesini keserek Mağaracı Engin Zaman, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemire sergiyi gezdirerek bilgiler aktardı.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2017, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER