Manolya Park'ta açıldı

Manolya Park'ta açıldı

Manolya Park'ta açıldı

Zonguldak Valiliği tarafından Özel İdare aracılığı ile yapılan Manolya Park içerisinde hizmete açılan bir işletmenin açılışı yapıldı.
Gerçekleştirilen kahvaltı açılış programına Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Gökhan İnan, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş katıldı. 

 ‘ZONGULDAK DENİZ KENARINDA AMA DENİZDEN MAHRUM YAŞAYAN BİR ŞEHİR’
Zonguldak’ın sahilden yana mahrum yaşadığını söyleyen Vali Erdoğan Bektaş: “Vali Erdoğan Bektaş, gerçekleştirilen programda önemli açıklamalarda bulundu. Burası için emek verilmiş. İşin doğrusu, hiç yoktan böyle bir tesisi meydana getirmek kolay iş değildir. Özel İdare üstüne düşeni yapmaya çalıştı ve sonrasında müstecirle proje buluştu. Nihayet Manolya Parkı'nın en büyük tesisini de açmış bulunuyoruz. Ben hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Markalaşmak çok önemlidir. Böyle bir markalı işletmenin şehrimize gelmiş olması olumlu bir durumdur. Zonguldak deniz kenarında ama denizden mahrum yaşayan bir şehir, Zonguldak'ı denizle barıştırma çabamız var. Manolya Park’ı da bu çerçevede bir adım olarak değerlendiriyorum. Aslında muhteşem bir sahilimiz var. Fakat bu sahilden mahrum bir yaşayan şehiriz. Bu sahili adım adım etap devreye alınacak çalışmalar bizden önce başlatılmış zaten biz de devam ediyoruz. Hatta başkanımıza bu konuda toplantı yaptık, başkanımızla belli bir iş bölümü yaptık, onların yapacağı işler var, bizim yapacağımız işler var. Ama kısa vadede, denizle Zonguldak'ı kaynaştırmak, barıştırmak, buluşturmak çabamız ve bu konuda ciddi yol alıyoruz. Bu tip yerler artık özellikle ailelerde çoğunlukla çalıştığı için ev içi ortamlar maalesef giderek zayıflıyor. İnsanlar evde yemek pişirme, kahvaltı hazırlama evde vakit geçirmekten ziyade böyle mekanlarda artık vakit geçirmek istiyorlar. Burada bir nefes alma yerleri dinlenme yerleri gibi yerlere çok ihtiyaç var. Üniversitemiz, herkesin ihtiyacı var. Bunlar ne kadar çok olursa şehrin sosyal hayatı daha da zenginleşmiş oluyor. Şehrin eksiklerini tamamlama anlamında bu parkın önemli olacağını düşünüyoruz. Valilik olarak destekçisiyiz, başka böyle işletmelerinde destekçisiyiz” dedi. 
‘HEDEFİMİZ İLK PLANDA SAHİLİ BÜTÜNLEŞTİRMEK’
Hedeflerinin sahilleri bütünleştirmek olduğunu söyleyen Vali Bektaş: “Başlamış hiçbir projemiz yarım kalmayacak. Bu net ve açıktır. Gökgöl Mağarası'nın önündeki projeyi önemli derecede dönüştürdük ve ihalesini yaptık, sözleşme imzalandı. Üzülmez Kültürü Vadisi Projesi devam ediyor. Şimdi o projede son şeklini aldı bakanlığa gitti. Bakanlıkta proje müzakere edilecek, o ajans desteği ile yürütülen bir proje. Beğenmezlerse düzelteceğiz, beğenilirse devam edecek. Bütün projelerimiz devam ediyor. Manalyo Park’ta Özel İdare niye var? Aslında bu işler belediyelerin işidir. Bu işlere belediye hudutları içinde Özel İdari’nin girmeleri normal değildir. Fakat öyle ya da böyle girilmiş. Girilmiş bütün işler devam edecek. Belediye işi yapamıyorsa biz gireriz. Kısa vadede başkanımızın da bizimde hedefimiz ilk planda sahili bütünleştirmek. Şehirle denizi buluşturmak, bu çok önemlidir. Turizm her şey midir? Herşey değildir. Turizm de bişeydir. Ayrıca, Harmankaya ihalesini yaptık.  Harmanköy projesini eksik bulduk, buluştuk ve dönüştürdük ve son şeklini verdik. İhale evrakını imzaladım. Çok kısa sürede olacak” dedi. 
‘YAPA YAPA GİDECEĞİZ, YAPA YIKA DEĞİL’
Projelerin yapılması gerektiği gibi devam ettiğini söyleyen Vali Bektaş: “Benim üzerinde durduğum bir kavram var, sürdürülebilirlik. Bir işi yapıyorsunuz yarın o iş ne olacak? Ben müdahale ettiğim projelerde sorduğum soruların cevabını bulmadan projeye başlayamıyorum. Benimde böyle bir eksiğim, zaafım var. Ne dedik yapa yapa gideceğiz. Yapa, yıka değil! Nasıl yapılması gerekiyorsa öyle yapıyoruz” dedi. (Gamze Taşdemir)

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2019, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER