ME-SA’NIN ARKASINDAKİ SİYASETÇİ KİM?

ME-SA’NIN ARKASINDAKİ SİYASETÇİ KİM?

ME-SA’NIN ARKASINDAKİ SİYASETÇİ KİM?

Zonguldak bölgesindeki kamu ihalelerinde yaşanan usulsüzlükleri kamuoyu okumaktan utandı ama, sorumlular ve deveyi hamudu ile götürenler utanmak nedir bilmiyor!
Bilindiği gibi Zonguldak bölgesinde yıllarca aynı adreste faaliyet gösteren ve aynı bankalardan aynı gün teminat mektubu alan firmaların aldıkları ihaleleri Gündem Gazetesi kamuoyu ile paylaşmış ve olayın doğruluğu ortaya çıktıktan sonra bu şirketler adreslerini değiştirdikleri gibi ihale yasağı da almışlardı.
Gündem Gazetesi, yıllardır yapılan milyonlarca liralık onlarca ihaleden bugüne kadar 6 tanesini okurları ile paylaştı.
Bilindiği gibi bu ihaleler Me-Sa İnşaat firması sahibi Sabri Tığ’ın resmi adresinde faaliyet gösteren diğer iki firma Recep Beytekin ve Aydınhan firmaları arasında paylaşılmıştı.
VARAN 7
Bugüne kadar milyonlarca liralık ihaleleri alan 3 firmadan biri Sabri Tığ’ın Me-Sa İnşaat firmasının aldığı bir başka ihaleyi gündeme getiriyoruz.
Zonguldak Özel İdare tarafından açılan bir inşaat ihalesine toplam 4 firma katılıyor.
Firmalardan biri çeşitli gerekçeler ile elenerek, geri kalan 3 firmanın teklifleri geçerli sayılıyor.
882 bin 091 lira maliyetli inşaat ihalesini, yüzde 3.64 gibi komik bir kırım ile Sabri Tığ’ın Me-Sa İnşaat firması alıyor.
Bu ihalede diğer iki firmanın Sabri Tığ’ın adresinde faaliyet gösteren Recep Beytekin ile Aydınhan firması olduğu açık seçik ortada!
Çünkü özellikle rekabet ortamı yaratılan inşaat ihalelerinde yüzde 40-50 arası kırımlar yapılırken, bu ihalede yüzde 3.64 gibi komik bir indirim olması dikkat çekici değil mi?

KARDEŞİ, “BU İHALELERE KİMSE GİREMEZ” DEMİŞTİ!
Me-Sa İnşaat firmasının sahibi Sabri Tığ’ın kardeşi olan Pusula Gazetesi’nin sahibi Ali Rıza Tığ bir yazısında, Zonguldak’ta büyük ihalelere ağabeyinin firmasından başka girebilecek bir firma olmadığını yazmıştı.
Zonguldak’ta 1 milyon lirayı bile bulmayan ihaleye girebilecek iş bitirme belgesi olmayan hiç mi firma yok?
Yoksa Sabri Tığ’ın arkasında olduğu gibi diğer şirketlerin arkasında güçlü siyasetçi mi yok?

Gündem

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2020, 19:02
YORUM EKLE
YORUMLAR
YILDIIRM
YILDIIRM - 4 yıl Önce

KİM OLCAK PAÇACI OLCAK BAŞKA KİM OLABİLİR.

SIRADAKİ HABER