Meclis son şeklini verecek

Meclis son şeklini verecek

Meclis son şeklini verecek

İl Genel Meclisi birleşiminde konuşan meclis başkanı Necdet Karaveli bu sene köylerdeki çöplerin yol Şube Müdürlüğü tarafından toplanacağını ve belli bir standarda kavuştu olacağını söyledi. il Genel  Meclisi başkanı karavevli Ayrıca Pazartesi yatırım programınıb geleceğini ve bütçeye önümüzdeki Salı gününden itibaren son şeklinin verileceğini ifade etti.

Zonguldak İl Genel Meclisi'nin 14.Birleşimi, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirildi.
Birleşim açılış ve yoklama ile başladı ve ardından bir önceki oturmayı tutanak özeti okunarak oylandı.
NECDET KARAVELIi: BÜTÇEYE SON ŞEKLiNi VERECEĞiZ..
İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli yaptığı konuşmada, "Pazartesi günü inşallah yatırım programımız gelecek arkadaşlar, Önümüzdeki hafta salı gününden itibaren bütçeye son şeklini vereceğiz. Daha sonra performans ile biz bu Kasım birleşimini bitirmiş olacağız. Tabii hepinizin malumu bu sene özellikle meclis olarak ve idare olarak bir takım hedeflerimiz var. Reel,  somut ve fiziki anlamda bu yapılanmayı gerçekleştirmek istiyoruz  Bu noktada Dün yine konu olan milli eğitim ile ilgili ilçelerdeki çalışmaları İnşallah bitmek üzereyiz arkadaşlar, onunla ilgili de önümüzdeki hafta bir çalışmamız olacak. inşallah gelecek hafta yoğun bir mesai ile biz Kasım bileşimini tamamlayacağız" dedi.

NEBAHATTiN YILMAZ: ARAÇ KiRALAMA AILEM ASFALTI KENDiMiZ DÖKELIM ÇÖPLERI KENDiMiZ TOPLAYALIM..
Cumhuriyet Halk Partisi merkez ilçe il genel meclisi üyesi Nebahattin Yılmaz'da gündem dışı söz alarak konuşma yaptı.
Konuşmasında Sağlık bakanı'nın şehir hastaneleri ile ilgili haberini izlediğini belirten Nebahattin Yılmaz,"Sağlık bakanımız şehir hastaneleri ile ilgili yanlış yapıldığını söyledi. Bütçenin yarıdan fazlasının kiraya gittigini söyedi. Sayın bakanımı Ben bu konuda tebrik ediyorum. Bunun meclisimizde ne alakası var dersek, Biz önceden burada çok münakaşasını yaptık bu köylerdeki çöplerin alınması ile ilgili özele verdik her gün şikayet geldi, Biz kendimiz yaptık daha iyi oldu. bu sene sanıyorum önceki yıllara göre şikayet yok. belirli günlerde yoğunlaştığı zaman biraz sıkıntımız oluyor bu şekilde devam etmemiz için yararlı olacağını daha önce söylediğim için söylüyorum. haklı çıkmaktan da kendi kendime gurur duyuyorum.
Diğer bir konu da asfalt işlerini gidiyoruz özele yaptırıyoruz. Bizim kendi yaptıklarımız daha iyi oluyor ama bizim artık bu tür olaylardan vazgeçmemiz gerekiyor.
diğer çok önemli bir konumuzda araç kiralama ben şöyle düşünüyorum 6 yıldır buradayım sanıyorum kiralanan araçlara verilen paralarla bu özel idare o malları mülkiyetini de kendine almış olacaktı. Bu tip kiralama olaylarına gitmeyelim diye düşünüyorum. Umarım bu tatsız ve sağlıklı bir karar verilir" dedi.

iSMAiL TERZi:
Ak Parti grup başkan vekili İsmail Terzi'de Nebahattin Yılmaz'ı eleştirerek "Nebahattin bey Sağlık bakanlığından girdi özel idareden çıktı." dedi.

KARAVELi: ASFALT PLENTLERiMiZ VE ARAÇLARIMIZ YENjLENECEK
İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli'de, Nebahattin Yılmaz'ın sözlerine karşılık vererek, "Zaten asfaltı biz kendimiz yapıyoruz ancak yetişemediğimiz yerde ihale yapıyoruz, Yetişemediğimiz için ya da dönem kısa olduğu için ihale yapıyoruz. Ve bu sebepten dolayı bizim yetersiz olan araç gerececimiz yenileniyor. İnşallah önümüzdeki dönem bu işe bir sistem gelecek bir program gelecek. Yani zaten bu bütçede bu yatırım programında ki maksadımız budur. araç kiralama ile ilgili bir tasarruf kullanabilecek,  ihtiyaç dışı varsa böyle bir fazlalık varsa bir sıkıntı varsa o da incelenir. araç kiralamanın avantajları da var dezavantajları da var şimdi benim bindiğim makam aracı kiralık, sadece kirasını ödüyoruz. öteki aracında haline bakıyorum idareye sadece bir ayda çıkarttığı masraf 20 bin liraydı. bu bilinemez kestirilemez.
İnşallah biz asfalt plentleri nin bakımı ile araç gerecin fiziki manada yapılanmasıyla bitüm asfalt dişlerimizi kendimiz yapmaya çalışacağız zaten bu dönemki gayemiz de bu. Biz Sağlık bakanlığından önce Biz kendi işimize bakalım bu Zonguldak'a nasıl fayda sağlarız bu noktada bir sıkıntımız varsa onları da beraberce gidelim istişare yapalım sonuçta bunu müzakere yapmak gerekiyor.
il genel meclisine Nebahattin Yılmaz yine söz alarak köylerde su parası toplanması ile ilgili dolaylı dolaysız sorular geliyor umarım Bu paralar toplamak için şirket kurup da biri değildir zengin edilmeye çalışılmaz."sözlerine karşılık olarak ise İl Genel Meclisi Başkanı Necdet karaveli, "su birlikleri kurarsak zaten bu özellikleri bünyesinde veya ona bağlı ama biz zaten bunu bir şükür yüzünden yapmak zorundayız .Türkiye'deki uygulama bu şekilde hep özele verilmiş bunu bizim kontrol etmemiz ve o kadar personel çalıştırmama söz konusu olamaz." defi.
BU SENE ÇÖPÜ YOL  ŞUBE TOPLAYACAK
İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Kara veri Ayrıca bu sene çöpü yol şubenin toplayacağını belirterek, ,"bu sene çöpü yol şube toplayacak müdürlüğümüz vasıtasıyla yapılacak ihale falan yapmıyoruz.belli bir standardı çekmeye çalışıyoruz bir takım aksamalar olsa da.
Ama siz de biliyorsunuz dönem dönem 3700 kilometrelik bir yol aıında 380 köy 713 mahallede çöpleri toplamaya çalışıyoruz akşam alan olması normal bunların tamamı da bizden kaynaklanmıyor neden kaynaklanıyor mesela yaz aylarında veya bayram zamanlarda köylerde ki nüfus artıyor. Aksamadan yaşanması Tabii ki normaldir. Çöp toplama olduğunu belirli bir standarda kavuşturursak hele çöp toplama olaylarını busu birliklerine bağlayabilir tek Bizim için de mükemmel bir şey olur ve belki de bir gelir kapısı olur bunları konuşmak lazım" dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2019, 15:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER