Meclis son toplantısını yaptı

Meclis son toplantısını yaptı

Meclis son toplantısını yaptı

İl Genel Meclisi'nin Ekim ayı 5. Birleşim Necdet Karaveli Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. 
Meclis yoklama ve bir önceki birleşimin tutanak özetinin okunup onaylanmasıyla başladı.
Gündemin üçüncü maddesi olan, İlimizin Kültürel, doğal varlıklarının korunması, turizme kazandırılması amacıyla, Sayın Valimizin talimatları uyarınca İlimiz Merkez İlçeye bağlı Orta Kapuz ve Eski Tersane kıyı bölgesindeki mevzuata aykırı yapılar yıkılmış olup, bölgenin turizme kazandırılması, tekrar halkın kullanımına açılabilmesi ve modern bir görünüme kavuşturulabilmesi amacıyla mülkiyet ve vaziyet plan bilgileri bulunan yerlerin izin, irtifak, kiralama v.b. iş ve işlemlerin başlatılabilmesi için, İl Özel İdaresi Kanununun 6. maddesi uyarınca 2018 yılı ek yatırım programına alınması ve Kanununun 64. maddesi uyarınca ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile gerekli protokollerin yapılması hususunun görüşülmesi yer aldı.
Yapılan görüşmelerin ardından  ‘Orta Kapuz, Tersane ve Çevresi Projesi’ 64’üncü madde kapsamında kurumların ortak yürütmesi ve 2018 yılı yatırım programına ek yatırım olarak alınması oy birliği ile kabul edildi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Fikret Zaman, Kapuz Projesi’nin Zonguldak Belediyesi'nin bir projesi olduğunu belirterek "Bu proje ile ilgili belediyeye bir şey sordunuz mu? Onların da konuya dahil olması gerekiyor. Doğru olan budur" dedi.
Meclis Başkanı Necdet Karaveli, projenin  64. madde uyarınca yapılacağını söyledi, ayrıca geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan ve fiyat yüksekliği nedeniyle iptal edilen Manolya Park’ın ihalesinin 15 Ekim 2018 Pazartesi günü yapılacağı açıkladı. 

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2018, 18:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER