Meclis'te 'Gelir Tarifesi' gerginliği!

Meclis'te 'Gelir Tarifesi' gerginliği!

Meclis'te 'Gelir Tarifesi' gerginliği!

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi'nin 2018 yılı son meclis toplantısı yapıldı.
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı toplantılarının üçüncü birleşimi Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya AK Partili üyelerden Sezai Meriç, Halil Bozkuş, Esra Alpago, Eyüp Karaarslan ile CHP’li üyeler Osman Yavuz ve Şerif Sertan Ocakcı katılmadı. 
Başkan Uysal, toplantıda gündem maddelerine geçilmesi önce yaptığı konuşmada; “Oturarak voleybol takımımız Adana’da 4 maçı kazanarak 3. kez Türkiye şampiyonu oldular. Kendilerini tebrik ediyorum.” dedi. 
Toplantıda gündemin ilk maddesi olan Kdz. Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı arasında gerçekleşecek olan “Hayalimdekini yapmak çok kolay” isimli projeye maddi kaynak sağlamak için belediye başkanına yetki verilmesine dair komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde yer alan 2019 mali gelir yılında temizlik işlerine ödenek aktarılmasına dair komisyon raporu da oy birliği ile kabul edildi.
SİBEL YILDIZ, ÇEKİMSER KALDI
Gündemin son maddesinde yer alan “Belediyenin 2019 mali yılı gelir tarifesi” başlıklı madde AK Partili meclis üyeleri ile komisyonda yer alan CHP’li Meclis Üyesi Sibel Yıldız arasında tartışmaya neden oldu. Komisyonda görüşülen maddeyle ilgili olarak meclis üyelerine perde üzerine görüntü yansıtılarak bilgi verilirken, CHP’li Meclis Üyesi Sibel Yıldız ile AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Erdoğan ve bazı AK Partili meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı. Perdeye yansıtılan görüntüde; 2019 yılında hiçbir hizmete zam yapılmadan aynı fiyat, rakam ve bütçeyle devam edileceğine dair raporun hazırlandığını gören CHP’li Meclis Üyesi Yıldız rapora tepki göstererek; “Biz komisyonda böyle konuşmamıştık, 2019 yılında belediyenin bazı kalemlerine zam yapılacağını konuşmuştuk ” diye itirazda bulundu. Tartışmanın büyümesi üzerine CHP Grup Sözcüsü Özkan Özyağcı araya girerek; “Gerek yok. Madem Ak Parti zammı uygun görmüyor biz de zammı uygun görmüyoruz, bu alınan karar halkın menfaatinedir” diyerek tartışmayı bitirdi. Gündemin son maddesi CHP’li Sibel Yıldız’ın çekimser oyuna rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.
KOMİSYONDAN KARAR ÇIKTI
Mecliste tüm maddelerin görüşülmesinin ardından Belediye Başkanı Uysal, meclisi kapatmadan önce Zonguldak İl Trafik Komisyonundan çıkan karar ile ilgili ve belediyenin 21 noktada gerçekleştirdiği giysi, ayakkabı ve sıfır atık projesiyle ilgili meclis üyelerine bilgi verdi. 
Uysal şunları söyledi:
“Geçen hafta Cuma günü Zonguldak İl Trafik Komisyonundan karar çıktı; Carrefoursa bölgesi, Devrek Yol Ayrımı ve Potbaşı olmak üzere bu üç bölgede yolcu indirimi kabul edilmiştir. Ayrıca 21 noktada giysi, ayakkabı ve sıfır atık dediğimiz projenin devam olan toplanma noktaları oluşturduk. Bir hafta içerisinde yaklaşık 600 kilo ayakkabı ve giysi toplandı. Bu toplanan eşyalar ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza en kısa zamanda dağıtılacak.”
Konuşmanın ardından 2018’in son belediye meclisi de sona erdi.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2018, 20:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER