Mecliste küfürler havada uçuştu

Mecliste küfürler havada uçuştu

Mecliste küfürler havada uçuştu

Zonguldak  Belediye Meclisi’nin  Ekim ayı ilk toplantısı dün gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir toplantıya katılmazken yerine vekaleten CHP’li Meclis Üyesi Mehmet İzzet Türkçelik başkanlık yaptı.

Fevkani köprüsünün altında bulunan esnafların, köprünün tamirinin yapılasıya kadar Lavuar alanına kurulacak çadırlara taşınması ile ilgili gündem madde,  belediye meclisindeki bütün partilerin tepkilerine neden olurken, Ak Parti CHP ve MHP’li meclis üyelerinin oy birliği ile madde gündemden çıkarıldı.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in yerine başkanlık yapan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Mehmet İzzet Türkçelik, ‘“Böyle bir kararın, böyle bir gündeminin burada konuşulmasını CHP olarak bizler de istemiyoruz. CHP, MHP ve AK parti olarak gündemden çıkartılmasını istiyoruz. Bir daha da bu meclisin gündemine gelmesin. AK Parti ve MHP’nin de bu konuda talepleri var onların da okunmasının ardından oylamanıza sunacağım. Esas olan partiler değildir, Zonguldak’tır. Bu anlamda duyarlılığınız için teşekkür ediyoruz. Hep birlikte bir bütün halinde bu işi başarabiliriz. Bu köprü bir şekilde tamir edilmelidir.’ Dedi.

Ardından söz alan Gökhan Demir ise “Bu 9’uncu gündem maddesini ya buraya getirmeyecektiniz ya da gündemden çıkartmayacaksınız. Kışın çadırda esnafa ticaret yaptırılmaz” şeklinde konuştu.

 

Katı Atık Su Bedelleri’nin yüksek olması görüşüldüğü sırada ise meclis üyeleri arasında kavga çıktı. Meclis Başkanlığını yapan Mehmet İzzet Türkçelik, MHP’li meclis üyesi Mevlüde Yalçıner tarafından azarlanmasına, MHP’li ve AK Partili üyeler tepki gösterdi.

CHP’li Meclis Üyesi Cavit Zülfikar da aynı şekilde Mevlüde Yalçıner’e ters sözler söyleyince mecliste tansiyon yükselirken,  MHP’li ve AK Parti’li üyeler CHP’li Türkçelik ve Zülfikar’a tepki gösterdi.

Ak Partili Meclis Üyesi Abdullah Karagüzel ile CHP’li Meclis Üyesi Cavit Zülfikar arasındaki tartışma büyüyünce Ak Partili üyeler meclisi terk etti.

Karagüzel, meclisten çıkarken, CHP’lilere yönelik “Koyun çobanlarına yetkiyi verirseniz, olacağı budur” şeklinde cümle sarfedince,  Cavit Zülfikar, Karagüzel’e ağır küfür etti.

 

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2017, 13:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER