Mecliste rant tartışması!

Mecliste rant tartışması!

Mecliste rant tartışması!

Zonguldak İl Genel Meclisi’nin Aralık Ayı Birinci Birleşim Toplantısı’na rant tartışması damgasını vurdu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’li  Meclisi üyesi Nebahttin Yılmaz,  ‘Rantçılar Kız Meslek Lisesi’nden elini çeksin.’ dedi. Adalet ve Kalkınma Partililer (AK Parti) ise rantçıların açıklanmasını istediler.  Öte yandan,  AK Parti Zonguldak İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili İsmail Terzi, ‘Rantçılar’ tartışmasını başlatan CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Nebahattin Yılmaz’ı özür dilemeye davet etti. 

Zonguldak İl Genel Meclisi’nin Aralık Ayı Birinci Birleşim Toplantısı Başkan Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı. Bir önceki toplantının tutanak özetinin okunmasıyla başlayan İl Genel Meclisi Toplantısı’nda İl Özel İdare de çalışan mühendislerinin görevde yükselmesi ve boş kadro ve unvan değişikliği görüşüldü. Görüşülen gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonlarına havale edilerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündem dışı söz alan CHP Zonguldak İl Genel Meclisi Üyesi Nebahttin Yılmaz, “Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Kız Meslek Lisesi’ni koruma altına aldı. Bunun çok sevindirici bir olduğunu düşünüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Rantiyeciler her zaman böyle yerlerden elini çekmezler. Hayale dalıp, işi boş bırakmamak ve işi takip etmek gerekir.” dedi.  Nebahttin Yılmaz’a cevap vermek için söz alan AK Parti Zonguldak İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili İsmail Terzi, “Nebahttin Yılmaz’ın kendine göre değerlendirmeleri olabilir de rantiyeciler kim onu anlayamadım. Rantiyeci dediği kim? Biri orayı yıkıp ta ticarethane mi yapacak? Bina mı yapacak? İnsanları töhmet altında bırakıyor konuştukları. Rantiyecileri açıklarsa iyi olur. Bu işler basının önünde rantiyeci diyerek ve iki başlık attırarak bu işler yürümüyor. Nebahttin Yılmaz, bu meclisten ve insanlardan özür dilesin.” dedi.  Nebahttin Yılmaz ise karşılık olarak “Özür dilemem.” dedi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2019, 00:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER