Mezbehane kapatıldı

Mezbehane kapatıldı

Mezbehane kapatıldı

Zonguldak Belediye Meclisi’nde bugün alınan tarihi bir kararla belediye mezbahanesi kapatıldı. 
Selim Alan başkanlığında yapılan Aralık ayı İkinci toplantısında Zonguldak Belediye Mezbahanesinin kapatılması hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. Oylamada CHP meclis üyeleri konuya çekimser kaldı.
Komisyon, gerekçeli kararında mezbahanenin zarar ettiği gerekçesiyle kapatılması gerektiğini savunmuştu.

Kapatma kararı yerel basında sert bir dille eleştirilirken, bazı yazarlar “itfaiye Müdürlüğü de zarar ediyor, o zaman itfaiyeyi de kapatın” yazmıştı. 

Ayrıca Zonguldak Belediyesi’nin Çaydeğirmeni Beldesindeki özel bir mezbahaneyi adres göstermesi “Başkan özel bir firmayı adres göstererek birilerine ticari imtiyaz mı sağlıyor” şeklinde eleştirilmişti. Bilindiği gibi son yıllarda bir çok kasap ve restoranda at etine rastlanmış, çıkan numuneler geçtiğimiz aylarda kamuoyuna açıklanmıştı. Kamuoyu, şimdi kaçak et piyasasının nasıl kontrol altına alınacağını merak ediyor. 

Öte yandan bugünkü Meclis’in diğer önemli gündem maddesi ise Zonguldak Kent Konseyi Başkanlığı tarafından Gazipaşa Caddesi’nde yapılması istenilen korkuluklardı. Trafik Komisyonunda görüşülen talep Meclis’te de görüşülerek oy birliğiyle reddedildi. 
Toplantı bir sonraki oturumun gün ve saatinin belirlenmesiyle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2019, 09:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
Xy
Xy - 4 yıl Önce

Ah zonguldak çok sancılısın doktorun teşhis ve tedavisi yeterli olacaktır

SIRADAKİ HABER