MHP başvuruları alıyor! Zeki Çakan, Ali Uzun...

MHP başvuruları alıyor! Zeki Çakan, Ali Uzun...

MHP başvuruları alıyor! Zeki Çakan, Ali Uzun...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy, yerel seçimler ve adaylar hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Kıransoy, MHP olarak yerel seçimlere hazır olduklarını ve ilçe başkanları ile gerçekleştirilecek toplantı sonrası yol haritası belirleyeceklerini belirtti. Kıransoy diğer yandan MHP’nin aday adaylığı taleplerini almaya başladığını ve yoğun talep gördüklerini belirtti. Zeki Çakan ve Ali Uzun isimlerini değerlendiren Kıransoy, “Zeki Çakan 24. Milletvekilimiz ve hala partimizin üyesi olan değerli bir isimdir. Ali Uzun’da değerli bir siyasetçidir ancak bize başvurusu yoktur” dedi.
“İTTİFAKIN ÖZÜNE UYACAĞIZ”
MHP olarak yerel seçimlere hazır olduklarını ifade eden MHP Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy açıklamasında, “MHP Zonguldak’ta yerel seçimler için alt yapı çalışmalarını tamamlamıştır. Partimiz yerel seçimlerde en iyi neticeyi alabilecek pozisyondadır. İlçe başkanlarımı ile yapacağımız toplantının ardından yol haritamız belli olacaktır. Bilindiği gibi üzerinde mutabık kalınan Liderimiz Bahçeli önderliğinde bir Cumhur ittifakı kurulmuştur. MHP bu ittifakın özüne uygun şekilde seçim çalışmalarına başlamıştır. İttifakın yerel seçime yansımanın belli olmasının ardından çalışmalarımıza tüm hızıyla devam edeceğiz” dedi.
“ADAYLIK BAŞVURUSU ALIYORUZ”
MHP’nin yerel seçimlerde aday olmak isteyenlerin başvurularını kabul etmeye başladığını ifade eden Başkan Kıransoy, “Partimiz MHP’ye aday başvuruları başlamıştır. Gerek belediye meclis üyelikleri gerekse il genel meclisi üyelikleri noktasında gerek başkan adaylıkları noktasında başvuruları almaya başladık. MHP’ye son derece yüksek bir teveccüh vardır. Zaten partimize üye çalışmalarımız devam etmektedir. Özellikle merkez ilçede partimize büyük bir teveccüh vardır. Son bir yıl içerisinde 423. Üyemizi dün itibariyle yaptık. Buna rağmen işin özü yaptığımız ittifaka zarar vermeden, ağaca bakarken ormanı göz ardı etmeden çalışma metodu belirlemektir. Genel merkezlerin dediği gibi yerel seçimlerde gönüllülük esasına dayalı bir ittifak çıkacak gibi gözüküyor. Bununla ilgili görüşmelerin ardından durum netleşecektir” ifadelerini kullandı.
“TANINMIŞ İSİMLER BAŞVURDU”
Zonguldak’ın tanınmış isimlerinin başvuru yaptıklarını ancak isim vermenin doğru olmayacağına dikkat çeken Başkan Kıransoy, “MHP’ye merkez ilçe bazında adaylık başvuruları net olarak ifade etmeliyim ki var. İsim vermek için şuan çok erken. Neden erken? Bu ittifak bizi nasıl etkileyecek? AKP’yi nasıl etkileyecek? Adaylık nasıl belirlenecek? Bunu bilmeden adayları ifşa etmek doğru olmaz. Bu başvurular belediye meclisi ve belediye başkan aday adaylığı noktasında bize geldi. Zeki Çakan bizim 24.dönem milletvekilimizdir. Kendisi partimizin hala bir üyesi. Ali Uzun’da Zonguldak’ın bildiği tanıdığı bir siyaset adamıdır. Değerli bir siyaset adamıdır. Kendisi partimizin üyesi değildir. Kendisinin bize başvurusu yoktur” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2018, 13:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER