MHP İL BAŞKANI DEMİRKÖSE: "TTK'YA MADEN İŞÇİSİ ALIMININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

MHP İL BAŞKANI DEMİRKÖSE: "TTK'YA MADEN İŞÇİSİ ALIMININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse Türkiye Taşkömürü Kurumu'na maden işçisi alımı, Zonguldak'ta kentsel dönüşüm, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık tartışma yaratan sözlerime gündeme ilişkin çeşitli konularda önemli açıklamalarda bulundu.

MHP İl Başkanı Varol Demirköse düzenlediği basın toplantısında Türkiye taşkömürü kurumuna işçi alımının takipçisi olacaklarını belirterek şunları ifade etti: "Biz bugün MHP olarak Zonguldak gündemi ile alakalı birkaç tane konuyu taşımak istiyoruz. Öncelikle biliyorsunuz ki Türkiye Taşkömürü Kurumu ile alakalı torba yasada maddeler vardı. Biz geçen haftaki açıklamalarımız da Türkiye Taşkömürü Kurumu ve maden ocakları Milliyetçi Hareket Partisi'nin ve  genel başkanımızın güvencesi altında diye açıklama yapmıştık ve onunla ilgili çalışmalarımızı sürdürdük ve en son torba yasada o esnek çalışma ve kıdem tazminatları ile alakalı olan bölüm çıkarılmıştır. Bu Milliyetçi Hareket Partisi'nin savunduğu her şeyin sonuca ulaştığını göstermektedir. Bununla alakalı olarak da Sayın bakanımızla bizim uzun zamandan beri söylediğimiz Türk Taşkömürü Kurumu'nun  personel ihtiyacı yeraltı maddesi ihtiyacının olduğunu ve bununla ilgilİ çalışma yapacaklarını söylediler. Biz bu konunun takipçisiyiz.Çünkü biz Türkiye Taşkömürü Kurumuna sadece bir kurum olarak bakmıyoruz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Zonguldak'ın derin topraklarında altına ki maden ne kadar kıymetli ise bizim gözümüzde Zonguldak o kadar kıymet temizdir sözüne bağlı kalarak savunmaya çalışıyoruz."

Zonguldak'ta kentsel dönüşüm konusunda uyarıda bulunan İl Başkanı Varol Demirköse şunları söyledi: "Bunun dışında biliyorsunuz ki İzmir'de yaşadık, ondan daha önce de Düzce'de yaşamıştık İzmir'deki deprem afeti doğal afetleri karşısında ne kadar tedbirli olunması gerektiğini göstermektedir. Fakat Zonguldak'ta böyle bir tedbir biz görmüyoruz,uyarıyoruz. Tekrar tekrar uyuyoruz ve daha önce de uyardık. Zonguldak maden kentidir,Zonguldak ikinci risk taşıyan deprem kentidir ama Zonguldak'ta kentsel dönüşüm 3-5 katlı binaların yıkılıp on 10-20 katlı bina yapılması olarak değerlendirilmektedir. Bu şehre ihanettir. Yetkililerin bir afet olmadan bu işe bir çözüm bulması gerekmektedir. Kentsel dönüşüm Zonguldak'ta gerçek manasında uygulanmalıdır. Bir doğal afet yaşanmasına gerek kalmamalıdır. Burada yetkilileri uyarıyoruz, belediyemizi uyarıyoruz devletimizin tüm kurumlarını uyarıyoruz. Zonguldak bizim insanlarımız bizim.

'ZONGULDAK BİR BÜTÜNDÜR VE PARÇALANAMAZ'  

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık bir olalım ya da Düzce'ye bağlanan sözlerini değerlendiren Varol Demirköse şunları ifade etti; 'Bunun dışında biliyorsunuz son günlerde Ereğli ilçemiz ile ilgili tartışmalar var. Bakın Zonguldak 8 tane ilçe 17 tane belde 380 tane Köyü ile bir bütündür. Zonguldak bir bütündür bölünemez ve parçalanamaz.Bir ilçemiz eğer yeteri kadar hizmet verilmiyorsa o ülkeyi alım demek yanlıştır. Biz Ereğli Belediye Başkanımızın Ereğli’li olsun ya da başka ile bağlansın sözünü değerlendirmeden önce şunu değerlendiriyoruz.Ereğli belediye başkanımızın hizmet vermek için mücadelesi doğru bir tavırdır ancak bir ilçe hizmet alamıyor diye evden koparılması doğru değildir.Daha önce Karabük ve  Bartın Zonguldak'tan kopartılmış ve Zonguldak küçültülmüştür.Zonguldak bütün ilçelerle beraber bütün olarak kurtarılmalıdır. Tek bir ilçeyi kurtarmak yanlış olur doğru olmaz. Zonguldak bir avuç kömür için bir ömür verenlerin memleketidir. Gecesini gündüzünü de gecesini görenlerin memleketi ve Türkiye'ye yön veren bir memleket olması gerekirken bu tür açıklamalar ve polemikler doğru değildir. Bakın burada Cumhuriyet Halk Partisi Sayın Milletvekilimiz Ünal Demirtaş Belediye Başkanı sözünün kişisel olduğunu söyledi, il olmaması gerekir Zonguldak'ın bir bütün olması gerektiğini belirten ifade kullandı bu ifade doğru bir ifadedir. AK Parti Milletvekili Sayın Hamdi Uçar'da Zonguldak'ın bölünmemesi gerektiği ifadesini kullandı. Demek ki bizim iktidarı muhalefeti bu konuda aynı görüşteyiz. Biz de Zonguldak'ın bölünmemesini ve parçalanmamasını savunuruz. Milliyetçi Hareket Partisi her zaman birlik ve beraberlikten yanadır."

'EREĞLİ İLÇE BAŞKANIMIZ ŞEHRİN BÖLÜNMESİ TARAFTARI ASLA DEĞİLDİR' 

MHP Ereğli İlçe Başkanı Rahman Demirtürk'ün "Ereğli hizmet yapılmıyorsa il olsun" sözünün hatırlatılması üzerine, MHP İl Başkanı Varol Demirköse, "Şimdi konunun tamamına bakmak lazım. Genelde abdestsiz namaza durmayın söylendikten sonra genelde millet namaza durmayınız diye algılama yapıyor. Öyle bir olay yok. Ereğli İlçe başkanımız daha önceki yıllarda da buna benzer açıklama yaptı fakat bu açıklama O anki sitemini anlatıyor. o açıklama o an hizmet alamamasını anlatmak amacıyla yapılan bir açıklamadır. Yoksa biz arkadaşlarımızın bu şehrin bölünmesini taraftarı değildir. Hiçbir zaman da olmamıştır. Sayın ilçe başkanımızın O anki açıklamasını önceki açıklamalarını takip ederseniz asıl amacın o olmadığını göreceksiniz" şeklinde konuştu.

(Peki bu durumda Rahman Demirtürk'de  kinaye yaptı diyebilir miyiz) sorusunu ise Varol Demirköse, "Kendi sitemini belirtti orada, yoksa o onu dedikten sonra diğerleri de söyler, Kilimli'de söyler, Devrek'te söyler, Gökçebey'de söyler" Diyerek cevapladı.

(Aynı şekilde Halil Posbıyık'ta da sitemini belirtmişti) sorusuna karşılık ise MHP İl Başkanı Varol Demirköse, "Halil Posbıyık devamlı ve sürekli olarak aynı şeyi vurguluyor. Devamlı hizmet alamadığını söylüyor. Ben sadece kendisini hizmet almak için bir mücadele verdiği için tebrik ediyorum ama hizmet almak için de il olacak demesi onu Biz kabul etmiyoruz.bir işçinin hizmet alınması için il mi olması lazım bir Belediye Başkanı O şunu söylemeye çalışıyor Biz Cumhuriyet Halk partisine kayıtlı olduğumuz için hizmet alamıyoruz diyor bence bu düşüncesi doğru değildir yanlıştır.Milliyetçi Hareket Partisi'nin üç dönemdir belediye başkanlığını yapan Karabük ve Bartın belediyelerimiz daha önce Cumhur ittifakı ndan önce de hükümetin her türlü desteği alıyorlardı.şimdi hani post-it Buna dikkat etmesi gerekir.sitemli bu sözleri kullanıyor ama CH genel olarak baktığı zaman böyle bir şey düşünmüyor AK Parti böyle bir şey düşünmüyor bizde MHP olarak açıklama yaptık böyle bir şey düşünmüyoruz diye. Zonguldak parçalanmamalıdır, bütününü korumalıdır kesinlikle. Bu şehir Tüm Türkiye'ye yön verecek güce kudrete sahip bir şehirdir yeter ki insanlar bir araya gelsinler yapıcı olsunlar, onarıcı olsunlar" ifadesini kullandı.

(Ereğli gerçekten yeterince hizmet alamıyor mu) sorusuna ise Varol DemirKöse, "Ereğli'de Ereğli demir çelik fabrikaları var, tersaneler var birçok yatırımlar var zamanında almış bunların devam ettirmesi gerekiyor. Şu anda bugünkü ortama baktığımız zaman Türkiye'nin genelinde dünyayı etkisi altına alan bir kovid-19 sarsıntısı var. Deprem afetleri yaşıyoruz ve ülkemiz şu anda hem sınırlarımızda denizlerimizde mücadele veriyor. Bu mücadelenin yansımaları mutlaka olacaktır ekonomik yönden. Devletimiz bununla ilgili mücadele zaten veriyor. Yani biz olayı Ereğli olarak bakmayın. Biz ereğli-zonguldak karayolunun uzun zamandır bitmemesini değerlendiriyoruz, bir Filyos projesinin Uzun yıllardan beri ikinci Abdülhamit'ten bu yana tamamlanmamasını da değerlendiriyoruz ama burada tüm vekiller bir araya gelirse bunlar hızlanacaktır. Çünkü başlamak bitirmenin yarısı ise hızlandırmaya yardımcı olmak lazım"dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2020, 17:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER