Milletvekili Uçar'dan bürokratlara göz dağı!

Milletvekili Uçar'dan bürokratlara göz dağı!

Milletvekili Uçar'dan bürokratlara göz dağı!

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Milletvekili Hamdi Uçar, özellikle görevini yapmayan bürokratlarla ilgili önümüzde ki bir yıl içinde yaptırım uygulanacağını söylerken, CHP’li Milletvekillerinin de hizmet değil şov yaptıklarını söyledi.

‘ARTIK TEDAVİ SÜRECİNDEYİZ’

Zonguldak’ın tedavi sürece içinde olduğunu söyleyen Milletvekili Hamdi Uçar: “Milletvekili olduğumuz günden bu güne kadar ilimizin sorunlarının teşhisi ile uğraşmadık. Çünkü ilimizin sorunlarını iyi bilen bir ekibiz. Biz 15 aydır Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte hem yerel yönetimlerimizin hem de süreçle ilgili Bakanlıklarda faaliyetlerimiz oldu. Bu dönem içerisinde basınla çok bir araya gelemedik. Birileri gibi derelere, kanallara inip resim çektirerek sürecin nasıl işlediğini göstermenin dışında gerçekçi reel bakarak sorunların çözümü konusunda yetkili birimlere projelerimizi taşımak, sorunların yerinde görülmesi için faaliyetlerimiz oldu. Yerel seçim süreci de yaşadık. Zonguldak merkezinin sorunlarını herkes biliyor, değişmeyen bir şeyin olmadığını görmüştük. Zonguldak’a yapılmayan hizmetleri Zonguldak’ın geneline yaylaya çalıştılar. Bunu kırmak için şehir merkezine hizmet yapılması gerekiyordu, bakanlıklarımızla görüştük, Zonguldak’a gelip ne yapılması gerektiği konusunda teşhis koydular, bundan sonra ki süreç tedavi sürecidir. Zonguldak’ta çok önemli hizmetlerin alt yapısını yaptık” dedi.

‘GÖREVİNİ YAPMAYAN BÜROKRATLARLA İLGİLİ YAPTIRIMLARIMIZ OLACAK’

Görevini yapmayan bürokratlarla ilgili yaptırım uygulanacağını söyleyen Milletvekili Hamdi Uçar: “Bürokratik hiyerarşiden şikayet ediyoruz. İstediğiniz kadar kanun çıkartın, yasa çıkartın ama bu kanunları uygulayanlar adam gibi uygulamıyorsa sorunlar yaşanabiliyor. İşi engelleyen, yokuşa süren bürokratları gördük ve görmeye de devam ediyoruz. Önümüzdeki süreç içerisinde görevini yapmayan bürokratlarla ilgili yaptırımlarımız olacak. Bürokrat çok önemlidir. Vatandaşın taleplerini yerine getirmiyorsa yorulmuş demektir ve biz bunların kim olduklarını tespit ediyoruz. Zonguldak’ta hatırı sayılır sayıda bu şekilde bürokrat var ve bunlar hakkında rotasyon deyin metal yorgunluğu deyin ne derseniz deyin bir çalışma yapacağız” ifadelerini kullandı.Bana göre gelenlerin hepsinin belli bir süresi olmalı. Siyasette bizde 3 dönem kuralı vardı ve bu işletilmeli. Bürokratlarda da böyle bir şey olmalı. Adam göreve bir geliyor 20 yıl görevde kalıyor. Adamı getiriyorsun her dönemin adamı oluyor. Buna bir son verilmeli diye düşünüyorum” dedi.

‘KÖPRÜ DE BİR FACİA OLUNCA MI BOŞALTILMASI LAZIM?’

Fevkani Köprüsünün önümüzde ki süreçte yıkılması gerektiğini söyleyen Milletvekili Uçar: “Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Zonguldak’a geldiğinde kesinlikle köprüye sıcak bakmadığını söyledi. Köprünün de kaldırılması gündeme geldi. Zonguldak’a yapılacak olan güzel projenin köprü yanında kirleneceğini söyledi. Köprü ile ilgili 3 seçenek sunuldu ve önümüzde ki günlerde Belediye Başkanı açıklayacak. Ama esnafımıza yer bulduktan sonra yıkım yapılır. Köprü de bir facia olunca mı boşaltılması lazım? Köprü altında ki esnaf ne yaparsa yapsın diye bir şey de yok. Belediye de onlara bir yer gösterecek. Esnaf bana ‘baba’ yer verecek diyor! Herkesin bu şehirde hakkı var, herkesin keyfine göre ‘baba’ yer verilemez” dedi. ‘KIZ MESLEK LİSESİ KALDIRILMALIDIR’ Hastanenin önünün açılması için Kız Meslek Lisesinin kaldırılması gerektiğini söyleyen Uçar: “Ben hastanenin 69 ambarlarının olduğu bölgeye yapılmasını istemiştim ama eski yerine karar verdiler. Madem bu hastane yapılıyor, acilen Kız Meslek Lisesinin oradan kaldırılması gerekiyor. Okul yolun ortasında kalıyor. Hastaneye gelen insanlar için araç park edeceği yeri ve nefes alabileceği bir yeri olması gerekiyor. Kız Meslek Lisesinin oraya bir çalışma yapılabilir. Okul kaldırılıp hastanenin önü açılsa kötü mü olur?” dedi. (Gamze Taşdemir)

Gündem

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2019, 19:09
YORUM EKLE
YORUMLAR
E.Şirin
E.Şirin - 5 yıl Önce

Çok doģru bir teşhis.Zaman geçirilmeden uygulamaya geçmeliyiz.

SIRADAKİ HABER