Milletvekili Yavuzyılmaz, sorunları meclise taşıdı

Milletvekili Yavuzyılmaz, sorunları meclise taşıdı

Milletvekili Yavuzyılmaz, sorunları meclise taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili ve Kit Komisyonu üyesi Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak'ın sorunları ve eksikliklerini TBMM'ye taşımayı sürdürüyor.                                                                          Plan ve Bütçe Komisyonu'na katılan Yavuzyılmaz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a Zonguldak'ın yol sorunlarını ileterek aksiyon alınmasını istedi.
Konuşmasında diğer illerin milletvekillerinin konuşmalarına atıfta bulunan Yavuzyılmaz, "Şu ana kadarki değerli milletvekillerinin kendi illeri ile ilgili anlattıkları yol sorunlarını toplayın 10'la çarpın, eşittir Zonguldak'ın yol sorunları" ifadelerini kullandı. 
Yavuzyılmaz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a Kilimli Sahil Yolunda güvenlik tedbirlerinin alınması ve tünel içi zeminde tadilat yapılması talebini aktararak konunun Zonguldak Halkı için çözülmesi gereken çok önemli bir sorun olduğunu vurguladı. 
Zonguldak Devrek ve Ereğli karayollarının sorunlarına ve bariyer eksikliklerine bağlı güvenlik zafiyetlerine vurgu yapan Yavuzyılmaz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı'na 15.Karayolları Bölge Müdürlüğünde bariyer bulunmadığını ve ödenek eksikliği sebebiyle de temin edilemediğini söyledi.
Yavuzyılmaz, çelik bariyerlerin Erdemir’de üretilebileceğini ve üretilen bariyerlerin ücreti oranında, Erdemir Demir Çelik A.Ş ‘nin vergi ödemesinden mahsup edilebileceğini, yine beton bariyerlerin ise bünyesinde beton santrali olan Zonguldak Belediyelerince yapılabileceğini, bu hizmetin finansmanın da, ilgili Belediyenin İller Bankası’na olan kredi borcu taksit ödemesinden düşülmesi formülüyle karşılanabileceğini belirterek, ekonomik ve doğrudan hizmet modeline uygun bir çözüm önerisinde bulundu.

Mithatpaşa Tünelleri inşaatının ödeneksizlik sebebiyle durmasının Zonguldak'ın sorunlarının kalıcı hale gelmesi anlamını taşıdığını belirten Yavuzyılmaz, bu projelerin akıbetini sorarak tamamlanmasını istedi. 2019 yılı bütçesinde Mithatpaşa tünelleri için ödenek ayrılıp ayrılmadığını sordu. 
Ayrıca Zonguldak Havaalanı'nın kullanılmaması sebebiyle Havaalanının şuanda maalesef "Şehir için yok hükmünde" olduğunu ifade eden Yavuzyılmaz, Bakan'dan acil aksiyon talep etti.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2018, 02:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER