Milletvekili Yavuzyılmaz’ın katılımıyla Zonguldak’ta toplantı

Milletvekili Yavuzyılmaz’ın katılımıyla Zonguldak’ta toplantı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın Türk Eximbank’ın Zonguldak’ta şube veya irtibat bürosu açması ile ilgili, geçtiğimiz ay KİT komisyonunda yaptığı davet sonrasında, bankanın Mali İşlerden ve Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Çelik, Zonguldak Ticaret Ve Sanayi Odasını (TSO) Ziyaret edip temaslar kurarak Yavuzyılmaz’ın katılımıyla bir toplantı ve sunum gerçekleştirdi.

ZONGULDAK’TA EXİMBANK ŞUBESİ TALEP ETMİŞTİ !

İhracat yapan firmalara bir kamu kuruluşu olarak hizmet veren ve uygun şartlarda kredi sağlayan Eximbank’ın Genel Müdürü ile CHP Milletvekili Yavuzyılmaz daha önce Kit Komisyonu toplantısında, Zonguldak’a şube veya irtibat bürosu açılması için bir görüşme gerçekleştirmişti. Sonrasında birçok kez Genel Müdür Adnan Yıldırım ile görüşerek ısrarını sürdüren Yavuzyılmaz, Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir ve Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’a bilgi aktararak sağlanan koordinasyon sonrasında, CHP'li milletvekilinin daveti ve Zonguldak TSO’nun talebi üzerine Eximbank yetkilileri Zonguldak’a geldi.

Bölgenin TSO Başkanları, çevre il ve ilçelerindeki iş insanlarının katılım gösterdiği toplantıda, kurumun Genel Müdür Vekili Hüseyin Çelik, “İhracatın Finansmanında Türk Eximbank” konulu, Eximbank’ın vizyonuna, ürünlerine  ve faaliyet alanlarına, ilişkin bir sunum gerçekleştirdi.

Gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Yavuzyılmaz: “İlimiz ve çevresinde Eximbank’ın bir şubesi veya irtibat bürosu yok. İş insanlarımız en yakın yer olarak Gebze’ye gitmek yada uzaktan erişim ile irtibat kurmak zorunda kalmaktalar. Bu durum ihracat potansiyelimizin ticarete dönüşmesine engel olmaktadır. İlimiz ve bölge insanımız Eximbank’ın imkanlarından Eximbank şubesi bulunan iller kadar kolay faydalanmalıdır. Bugün Eximbank Genel Müdür Yardımcısının şehrimize gelişi ve TSO çatısı altında bizlerle oluşturduğu mutabakat önemlidir. Genel müdür yardımcımıza bugün hoşgeldiniz diyoruz ancak Eximbank’ın artık Zonguldak’a kalıcı olarak geldiğini düşünerek hoşça kalın demiyoruz. Zonguldak vergi sıralamasında ülke genelinde 17. sırada bulunuyor. İl olarak hakkımız olan yatırımları almak istiyoruz. İhracat potansiyelimiz ortada. Eximbank'ın bir şubesi İlimizde açılıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir” dedi.

Toplantıda Eximbank Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Çelik’te, Zonguldak iline Eximbank'ın şube açmasını, kurumun planlaması içine aldıklarını ifade etti.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2019, 19:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER