Milli Tekvandocu Hedef Büyüttü!

Milli Tekvandocu Hedef Büyüttü!

Milli Tekvandocu Hedef Büyüttü!

Zonguldakın Kilimli ilçesinde boş zamanlarını değerlendirmek için gittiği tekvandoya ailesinin desteğiyle devam eden milli sporcu Tuğra Ali Çakıcı, uluslararası turnuvalarda altın madalya kazanarak ülkesini en iyi şekilde temsil etmek istiyor.

Bulgaristanın Filibe kentinde yarın başlayacak ve 10 Hazirana kadar devam edecek Çoklu Avrupa Tekvando Şampiyonasında mücadele edecek 14 yaşındaki milli sporcu, çalışmalarını Zonguldakta sürdürüyor.

Turkish Open Uluslararası Tekvando Şampiyonasında 57 kiloda ikincilik ve Anadolu Yıldızlar Ligi Türkiye Şampiyonasında 57 kiloda birinciliğin yanı sıra katıldığı çeşitli turnuvalarda dereceler elde eden milli sporcu, son olarak Yunanistanda düzenlenen WTF Dünya Başkanlık Kupasında çeyrek finale çıkma başarısı gösterdi.

Okuldan kalan zamanlarını antrenörü Emrah Demirin eşliğinde haftanın üç günü antrenman yaparak geçiren milli tekvandocu, Avrupa oyunlarında zirvede yer alarak Avrupa Şampiyonasına katılmayı hedefliyor.

 

- Antrenör Demir: Tuğra ilk 4e girerse Avrupa kotası alacak

 

Tuğranın antrenör Emrah Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporcusunun 9 yaşında tekvandoya başladığını ve kısa sürede büyük gelişim gösterdiğini söyledi.

Tuğranın boş vakitlerini değerlendirmek için Kilimli Halk Eğitim Merkezinin açtığı tekvando kursuna geldiğini hatırlatan Demir, Burada yaz döneminde bizimle birlikte çalıştı. Daha sonra tekvandoyu sürdürmeye karar verdi. Tekvandoya başladıktan iki yıl sonra çeşitli turnuvalarda birinci oldu. diye konuştu.

Demir, milli tekvandocunun bu yıl içerisinde bir çıkış yakaladığını belirterek, şöyle devam etti:

Öncelikle Anadolu Yıldızlar Liginde gruplarda ve yarı finalde birinci oldu. Sonra Samsunda Türkiye şampiyonu oldu. İstanbulda yapılan Turkish Open Uluslararası Tekvando Şampiyonasında ikinci oldu. İkincilikten sonra Türkiye milli takımı adına Yunanistanda yapılan Başkanlık Kupasına katıldı. Başkanlık Kupasında çeyrek finalde Yunanlı rakibine yenilerek turnuvaya veda etti. Önümüzde Bulgaristanda yapılacak Çoklu Avrupa Tekvando Şampiyonası var. Burada amacımız Tuğra ilk 4e girerse Avrupa kotası alacak, yani temmuzda yapılacak Yıldızlar Avrupa Şampiyonasına direkt katılma hakkı kazanacak.

Antrenmanların yoğun şekilde geçtiğini ifade eden Demir, Antrenmanları haftanın üç günü Gelik beldesinde yapıyoruz, hafta sonlarıysa özel salonumuzda çalışıyoruz. Kondisyon çalışmalarının yanı sıra teknik ve taktik çalışmalarımızı sürdürüyoruz, eksikliklerimizi görüyoruz. Her maç bizim için tecrübe oluyor ve ona göre çalışıyoruz. Tuğra gelecek vaat eden sporcularımız arasında. İnşallah uluslararası turnuvalarda dereceler yaparak ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek. Kendisine güveniyoruz. şeklinde konuştu.

 

- Ülkemi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyorum

 

Tuğra da yaz dönemini değerlendirmek için tekvandoya gittiğini ve zaman içerisinde başarılı olacağına inandığını dile getirdi.

Ailesi ve antrenörünün destekleriyle bu seviyeye geldiğini anlatan Tuğra, Kondisyon ve ağırlık çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sabırla ve antrenörümle çok çalışarak, Allahın izniyle ülkemi ve bayrağımı en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyorum. ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2018, 08:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER