MİRAÇ KANDİLİ KUTLANDI

MİRAÇ KANDİLİ KUTLANDI

Recep ayının 27. gecesi olarak bilinen Miraç Kandili dolayısıyla Zonguldak’ta bulunan tüm camilerde Akşam ve Yatsı Namazı arasında kandil programları düzenlendi. 
Zonguldak Merkez Ulu Camii’nde de düzenlenen Kandil Programı’na Zonguldak İl Müftü Yardımcısı Tahir Erçin ile din görevlileri katıldı. 
Pandemi kurallarına uygun olarak düzenlenen Kandil Programında  Kur'an-ı Kerim, ilahi ve dualar okundu, yüce yaratıcımızdan af dilendi
Zonguldaklılar, kandil programlarında, bu kutlu geceyi hep beraber idrak etmenin mutluluğunu yaşadı.

Kandiyl proğramında cemaate hitap ederek Miraç kandilini önemini anlatan İl Müftü Yardımcısı Tahir Erçin, Miraç’ın bir erdem ve bereket yolculuğu olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Peygamber efendimiz aleyhissalatu vesselam bu gece yüce mevlamızla görüşmüş ve bu gecenin akabinde ümmetine müjdelerle dönmüştür. Bugün kılmış olduğumuz beş vakit namaz Miraç gecesi mucizelerinden bir tanesidir ve yine efendimiz aleyhissalatu vesselam şöyle buyurmuştur bu çok ama çok önemlidir ilah'a şirk koşmadan ömrünü tamamlayanlar mutlaka cennete gideceklerdir. Allah'a şirk koşmak sizin ortak koşmaksızın ondan başka rab bilmeksizin hayatını tamamlayanlar yani Müslüman olarak yaşayıp Müslüman olarak ölenler mutlaka Allah'ın cennetine kavuşacaklardır Allah da bizleri o kimselerden eylesin inşallah..Bu gece bizler için aynı bir gecedir. üç ayların başlangıcında dedim ki bunlar hep Ramazan hazırlıktır. Ramazan ayı geliyor üç ayların içerisindeyiz İnşallah mübarek Ramazan ayına kavuşuncaya kadar böyle kandillerine fırsat bilerek günahlarımızdan arınalım.Bu geceyi fırsat gidelim bu gecenin sabahında temiz uyanalım. Günahlardan arınmış olarak uyanalım Mevlam bu samimi niyetlerle yapacağımız dualarımızın makbul eylesin gecemizi mübarek eylesin” diyerek tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2021, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER