Modelleme ve simülasyon eğitimi verildi

Modelleme ve simülasyon eğitimi verildi

Modelleme ve simülasyon eğitimi verildi

Dirgine' de Orman Modelleme ve Similasyon Değerlendirme Çalışması Düzenlendi.
Akdeniz Entegre Orman Yönetimi (GEF 5) Projesi kapsamında Orman Genel Müdürlüğü, Yale Üniversitesi, Işık Üniversitesi ve UNDP tarafından yürütülen ormanların modelleme ve similasyon değerlendirme çalışması Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Dirgine Orman İşletme Müdürlüğünde düzenlendi.
Modelleme ve Similasyon değerlendirme çalışmasına, Zonguldak Orman Bölge Müdür Yardımcısı Orhan Şahin, Yale Üniversitesinden Prof. Dr. Chadwick Oliver, Işık Üniversitesinden Prof. Dr. Melih Boydak, Zonguldak ve Bolu OİP Şube Müdürleri Bolu ODÜH Şube Müdürü, Dirgine İşletme Müdürü, Orman Amenajman ve Rehberlik Baş Mühendisleri, İşletme Şefleri ve teknik elemanlar katıldı.
Dirgine İşletme Müdürlüğü Manzut İşletme Şefliği ormanlarında kayın ağacında 1980’li yıllarda başlayıp devam eden silvikültürel müdahalelerinin günümüzdeki durumu, yapılan çalışmaların incelenmesi ve değerlendirilmesi sonucunda orman modelleme ile ormanların gelecekteki durumunu daha isabetli bir şekilde görebilme imkanına ve uzun dönemli planlar yapılabilmesi için gerekli veriler toplandı. İşletme Müdürlüğünde yapılan değerlendirmenin ardından çalışma sona erdi.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2018, 16:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER