Müebbet hapsi isteniyordu, beraat etti

Müebbet hapsi isteniyordu, beraat etti

Müebbet hapsi isteniyordu, beraat etti

ZONGULDAKın Gökçebey ilçesinde, 5inci kat balkonundan atlayarak intihar ettiği iddia edilen 2 çocuk annesi Emine Z.nin (26), Buna ben sebep oldum dediği için tutuklanan eşi Mevlüt Z., delil yetersizliğinden beraat etti.
Olay, 24 Temmuz 2015te meydana geldi. iddiaya göre Emine Z., eşi Mevlüt Z. ve 2 çocuğu evde olduğu sırada oturdukları apartmanın 5inci katından atladı. Olay yerinde hayatını kaybeden Emine Z.nin ölümüyle ilgili savcılık soruşturma başlattı. Eşiyle şiddetli geçimsizlik yaşadığı ileri sürülen Emine Z.nin intiharının ardından Mevlüt Z.nin hastanede Buna ben sebep oldum dediği öğrenildi. Soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan Mevlüt Z., çelişkili ifadeleri ve tanık olarak dinlenen çocuklarının ifadeleri üzerine kuvvetli suç şüphesi nedeniyle tutuklandı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 2 çocuğu koruma altına alındı.
Cumhuriyet Savcısı, Mevlüt Z. hakkında eşi kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı. Zonguldak 1inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık Mevlüt Z. ve avukatı hazır bulundu. Daha önceki duruşmada eşini balkondan itmediğini söyleyen Mevlüt Z., hastanede bir cümle söylediği için tutuklandığını ifade etti. Mahkeme heyeti, sanığın üzerine atılı suçu işlediğine dair her türlü şüpheden uzak yeterli delil bulunmadığından beraatine karar verdi.

haber

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2018, 08:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER