Muhtarlığın 188 Yıllık Tarihi Var

Bu yıl Üçüncüsü Düzenlenen Muhtarlar Günü Devrek'te Kutlandı

Muhtarlığın 188 Yıllık Tarihi Var

Devrekte Muhtarlar Günü düzenlenen programla kutlandı.
Bu yıl üçüncüsü kutlanan Muhtarlar Günü Zonguldakın Devrek ilçesinde düzenlene programla kutlandı. Devrek Kaymakamlığı tarafından organize edilen programın ilk ayağı mahalle ve köy muhtarlarına Öğretmenevinde düzenlenen kahvaltı ile başlandı. Kahvaltıdan sonra muhtarların günü tebrik eden Devrek Kaymakamı Yakup Güney, Öncelikle davetimize iştirak ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyor ve muhtarlar gününüzü tebrik ediyorum. Henüz üç yıldan bu yana kutlanan bu müstesna günde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek isterim ve tekrara gününüzü kutluyorum dedi.
Cumhuriyet Alanında düzenlenen programa saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından muhtarları temsilen konuşan İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Necla Esen Ak, Öncelikle bu günün Muhtarlar Günü ilen edilmesinden dolayı Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, Gazi meclisimize, İçişleri Bakanlığımıza ve genelgenin yayınlanmasında emeği geçen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonumuza arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Yerel yönetimler gerek demokratik hayatta oynadıkları roller, gerekse kamu hizmetlerinin halka sunulmasında ve erişiminde yüklendikleri fonksiyonlar sebebiyle yerel halkın yönetime katılmasının ilk aşamasıdır. Yerel yönetimlerin en küçük birimi köy ve mahalle yönetimleridir. Muhtarlık müessesesi 188 yıllık bir tarihe sahiptir. Genel ve yerel sorunların ilgili kuruluşlara iletilmesinden köprü rolü oynayan muhtarlık Osmanlıdan Cumhuriyette taşınan önemli bir yerel yönetimdir diye konuştu.
Düzenlenen programa; Devrek Kaymakamı Yakup Güney, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Yıldırım Yörük, Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Kazkondu, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2017, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER