"Mülkiyet Sorunun Kalmayışı Kentsel Dönüşüm İçin Milattır..."

ÇATUROĞLU, MÜLKİYET SORUNUN KALMAYIŞI KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN MİLATTIR...

"Mülkiyet Sorunun Kalmayışı Kentsel Dönüşüm İçin Milattır..."

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ve beraberinde İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan ve Partililerle birlikte Tapu Kadastro İl Müdürü Suat Adilçevik’i ziyaret etti.

 

Çaturoğlu’da yaptığı açıklamada; “2000 yılında Havza-i Fehmi’ye Kanunu adındabir yasa çıkmıştı. En son çıkan yasa iktidar ve muhalefetin desteklediği bir yasadır. Bunda kimin emeği varsa emek sahibi olan herkese teşekkür ediyoruz. Bu sorun Zonguldakın kanayan yarasıydı. Türkiye’deki bütün şehirler dönüşümlerini tamamlamaya başlamışken Zonguldak’ta bir hareket gözükmüyordu. Büyük oranda bu mülkiyetlerin hazine Fehmi’ye kanunun olmasından dolayı geri kalmıştık. Ama şimdi en son çıkan yasa ile çalışmaları yapılıp yönetmelik hazırlanıp ihalesi yapılmıştır. En geç bir yıl içerisinde bu çalışmaları tamamlamış olacaktır. Tapu Tahsis Belgesi 400 metreye kadar bedelsiz olmak üzere geri kalan tespit edilen kanuni hak sahipleri 400 metre kadar tapu tahsis belgeleri almışlarsa geri kalanı emlak belgeler üzerinden maliyeden satın alacaklardır. Bu Zonguldakımızın kentsel dönüşüm için bir milattır. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun diliyorum. Zonguldak adına bu müjdeyi veriyorum.”

 

Suat Adilçevik, “Zonguldak’ta mülkiyet sorununun kalmadığını belirterek şunları söyledi; 
“Siyasi irade ve Meclisimizin verdiği kanun ile çalışmalarımızı bir aydır sürdürüyoruz. Müteahhit firmamız ile yer tespitini yaptık. Müteahhit firmamızın görevi zemindeki işyerlerinin ölçümünü yapıp bize teslim etmektir. Bu ölçüm işlemi altı mahallemizde devam ediyor. İncivez ve Bahçelievler Mahallesi bitme noktasındadır. Çalışmalarımızın da büyük bir kısmını hallettik. Geri kalan sorunları hallettikten sonra Zonguldak’ta mülkiyet sorunu kalmayacaktır” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2018, 08:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER