MÜSİAD, Merkez Atölyesinde yapılanları inceledi

MÜSİAD, Merkez Atölyesinde yapılanları inceledi

MÜSİAD, Merkez Atölyesinde yapılanları inceledi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, beraberindeki üyelerle birlikte TTK Merkez Atölyesini ziyaret etti. TTK Merkez Atölyesi Müdürü Aydın Belekoğlu’ndan bilgiler alan MÜSİAD heyeti birlikte yapılanları inceledi.
TTK Merkez Atölyesi konusunda herkesin olduğu gibi kendilerinin de kafasında bir algı olduğunu belirten MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, “TTK Merkez Atölyemiz için dönem dönem ‘İmkan verilsin uçak bile yaparız. İmkan verilsin adam bile yaparız’ gibi iddialı sözler sarf edildi. Üyelerimizle birlikte ziyaret ederek durumu yerinde görmek istedik. Yerli üretime özellikle önem verildiği bu dönemde Merkez Atölyemizden ihracat veya diğer firmalara satış açısından nelerin yapılabileceğini bizzat görerek oluşabilecek pazar için de destek verme planımız var. Yeter ki Türkiye’nin ihtiyacı olan yerli üretim konusunda bir şeyler yapılabilsin. TTK Merkez Atölyemizde üretilen ürünlerin ihracatı hem bizleri gururlandırır hem de TTK’ya olan bakış açısını bir anda değiştirebilir” dedi.
FUARDA STAND AÇILMASI DAVETİ…
21-24 Kasım tarihleri arasında CNR Expo İstanbul’da 17. MÜSİAD Expo fuarının yapılacağını hatırlatan MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, “Yapılan ürünlerin görücüye çıkması açısından bu fuarda yer almak büyük fayda sağlar diye düşünüyoruz. Türkiye’de sadece TTK Merkez Atölyesinde üretilen ve markası tescil edilen ürünlerimizin fuarda sergilenmesi kurum açısından bir ilk olacağı gibi yeni hedeflerin konulması açısından da fırsattır” diyerek TTK Merkez Atölyesindeki ürünlerin fuarda sergilenmesi çağrısında bulundu.
“KİMSENİN YAPAMADIĞI ÜRÜNLER YAPILIYOR”
Yıllar öncesinden gelen tecrübelerle TTK Merkez Atölyesinde öncelikle TTK’nın ihtiyaçlarını karşılayan birçok makine ürettiklerini ve bu sayede milyonlarca lira tasarruf sağladıklarının altını çizen TTK Merkez Atölyesini (Maden Makinaları Fabrika İşletme Müdürlüğü) Aydın Belekoğlu, “Milyonlarca liraya kuruma satılan makinaları ortalama 5’de 1 maliyetle ürettiğimiz zamanlar oldu. Hatta bizim ürettiklerimizin kalitesi alınmak istenenlerden daha iyi oluyor. İmkan ve pazar olursa çok daha iyi işler yapabiliriz” dedi.
Müdür Belekoğlu, fuara katılma önerisini de değerlendireceklerini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 19:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER