Mustafa Destici Zonguldak'ta

Mustafa Destici Zonguldak'ta

Mustafa Destici Zonguldak'ta

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, hafta sonu BBP’nin kongresine katılmak üzere Zonguldak'a geldi. 
Genel başkan Destici, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Eğitim Bir-Sen tarafından düzenlenen kahvaltı programına katıldı.
Öğretmen Evi’nde gerçekleştirilen programa Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Eğitim Bir-Sen Zonguldak şubesi Başkanı Kamuran Aşkar ve yönetimi, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı. Eğitimci bir Genel başkanı ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Aşkar, katılımlarından dolayı Destici’ye teşekkür etti. 
AŞKAR: ‘ÖĞRETMENLİĞİN SEVGİ MESLEĞİ OLDUĞUNU BİLİYORUZ’


Programda açılış konuşması yapan ve öğretmenlerin yaşadığı sıkıntıları anlatan Kamuran Aşkar şöyle konuştu: “Öğretmenlerimizin sorunları var. Ek göstergeyi bekleyen öğretmenlerimiz var. Kısacası öğretmen camiası içerisinde üçe bölünmüş bir yapı var. Biz her zaman şunu söylüyoruz, nasıl hakimin, doktorun sözleşmelisi olmazsa eğitim dünyanın en önemli işidir, dünyanın en iyi işini yapan öğretmeninde ücretlisi, sözleşmelisinin olmasını asla kabul etmediğimizi tekrar belirtmek istiyoruz. Bu memleketin ve ülkenin en önemli sorunu eğitimdir. Bu gün ne kadar yasa değiştirirseniz değiştirin, eğitimlerde ne kadar reform yaparsanız yapın, asıl olan eğitimcilerdir. Eğer eğitimciler yaptığınız reformları kabul etmiyorsa, el ele gönül gönüle çalışmıyorsanız, sorunları örseliyorsanız kimse kusura bakmasın eğitimde başarılı olma şansı çok fazla yok. Sayın cumhurbaşkanımız Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığında sorun yaşandığını kendisi söylüyor. Milli Eğitim bakanlığının sık sık değişin kurum olduğunu herkes görüyor. Cumhuriyetin neredeyse 100’üncü yılına yaklaştık. Milli Eğitim’de oturmuş bir eğitim sistemini hala yakalayamamanın üzüntüsü içerisinde olduğumu belirtmek istiyorum. Öğretmenliğin sevgi mesleği olduğunu biliyoruz. Bütün öğretmenlerimizin öğretmeler günü kutluyorum” dedi. 
DESTİCİ: ‘DAHA FAZLA YATIRIMA, İLGİ, ALAKA VE ÖĞRETMENE İHTİYACIMIZ OLDUĞU ÇOK AÇIK VE NETTİR’
Bir eğitimci olarak Türkiye’de ki eğitim sisteminin daha iyi olması gerektiğini söyleyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici şöyle konuştu: “Eğitimin her kademesinde hazzı yaşayan biriyim, dolayısıyla öğretmenliğin avantajlarını da iyi biliyorum, ama öğretmenlerin dezavantajlarını da içinde bulunduğu problemlerinde neler olduğuna vakıfım. Çözüm noktası için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Bunun bilincinde hareket ediyoruz. Öğretmenlik mesleği kutsal ve zor bir meslektir. Ama aynı zamanda büyük sorumluluk getiriyor. Eğitimle ilgili önemli mesafeler alınmıştır ama daha fazla alınması gerektiğini biliyoruz. Her şeyin başı eğitimdir. Yüce Rabbimizin bize ilk emri, Okudur. Okumadan, öğrenmeden bizim bir şey yapmamız mümkün değildir. Onun için de şu anda ki ülkemizin bütün sorunlarının çözümü eğitimden geçiyor. Biz eğitimde ne kadar başarılı olursak, mesafe alırsak diğer alanlarda da ancak o kadar mesafe alırız. Şu anda devletimizin bütçesinden en fazla miktarın ayrıldığı bölüm eğitimdir. Ama o da yeterli değildir. Daha fazla yatırıma, ilgi, alaka ve öğretmene ihtiyacımız olduğu çok açık ve nettir” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından, Eğitim Bir-Sen Zonguldak şubesi Başkanı Kamuran Aşkar, Kilimli Lisesi Matematik Öğretmeni  olan aynı zamanda kendi öğretmeni de olan Yusuf Yıldız’ın Öğretmenler Gününü kutladı ve çiçek armağan etti. 

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2018, 17:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER