"Müzik sayesinde hayata sarıldım"

"Müzik sayesinde hayata sarıldım"

"Müzik sayesinde hayata sarıldım"

Zonguldakın Alaplı ilçesinde yaşayan, doğuştan görme engelli İsmail Korkut, ilkokul 2. sınıfta tanıştığı müzik sayesinde hayata bağlandı.

Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli, doğuştan yüzde 100 görme engelli olan Korkut, 7 yaşında ilkokul 2. sınıfta görme engelliler okulunda müzikle tanıştı.

Öğretmenlerinin keşfetmesi ve desteklemesiyle 7 yıl müzik eğitimi alan Korkut, müzikle kurduğu bağ sayesinde org ve piyanonun yanı sıra üflemeli, vurmalı ve telli çalgıları profesyonel düzeyde çalmayı öğrendi.

Evinin her köşesine müziği yayan evli ve bir çocuk babası Korkut, zaman zaman oğluyla da eserler seslendiriyor.

- Müzik sayesinde hayata sarıldım

Korkut, yaptığı açıklamada, görmemenin müzik yapmasına engel olmadığını ve müzik sayesinde hayata sarıldığını söyledi.

Farklı türde 7 enstrümanla sanatını icra ettiğini anlatan Korkut, Doğuştan görme engelliyim. İlkokul ve ortaokulu Ankarada görme engelliler okulunda okudum. İlkokul 2. sınıftan itibaren müzik eğitimi aldım. Telli çalgılar, piyano, vurmalı çalgılar ve nefesli çalgıların bir kısmını çalmasını ve notayı öğrendim. İlkokul ve ortaokulun ardından liseyi Alaplıda okudum. Ardından müzik hayatına atıldım. diye konuştu.

Korkut, yaklaşık 10 yıl profesyonel olarak sahneye çıktığını aktararak, hayatının bir bölümünde geçimini müzik ile sağladığını anlattı.

Piyano, org, zurna, darbuka, saz, keman, ud ve mandolin çalabildiğini söyleyen Korkut, şunları kaydetti:

Doğuştan görme engelli olmama rağmen aldığım eğitim sayesinde müzik yeteneğim ortaya çıktı. Bir engelim var ama yaşamaya engel değil. Bunun da en büyük kanıtı, şartlar ne olursa olsun görmesem de müzik yapabiliyor olmamdır.

Engellilerin yaşama sevincini kaybetmesini istemediğini ifade eden İsmail Korkut, konuşmasını şöyle tamamladı:

Her insanın artısı ve yapabileceği bir şeyler vardır. Engelli de olsa.. Ne olursa olsun. Bu müzik veya spor olabilir. Ya da farklı şey. Önemli olan gerekli eğitimleri alarak bunun açığa çıkarılmasıdır.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2018, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER