Nihat Aygün yerini Murat uzun'a bıraktı

Nihat Aygün yerini Murat uzun'a bıraktı

Nihat Aygün yerini Murat uzun'a bıraktı

Türk Kızılay’ı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti’den Kilimli Belediye Başkan Aday Adayı olması nedeniyle görevini Murat Uzun’a teslim etti.
Yapılan eleştirilerin ardından Pazartesi günü yapmayı planladığı basın açıklamasını daha önce yapmaya karar verdiklerini söyleyen Nihat Aygün, 10 yıl boyunca Kızılay’da görev aldığını ve bundan böyle yoluna siyasette devam edeceğin, söyledi. Öte yandan, Şubat ayında yapılacak olan kongrede de aday olmayacağını söyleyen Nihat Aygün, fahri üyeliğinin devam edeceğini de sözlerine ekledi. 
AYGÜN: ‘BEN İYİ NİYETLE YOLA ÇIKTIM’
Türkiye’de yerel seçimler yaklaşması nedeniyle bende Kilimli’de Belediye Başkanlığı aday adaylığı için çalışmalarıma başladım. Daha resmi müracaatımız yok çünkü daha başlamadı. Biz ön hazırlıklara başladık ve Kilimli’de belki de bir ilki yapacağız. Çünkü Türkiye’de şimdi hiçbir aday adayının ortaya çıkıp bir çalışması yok. AK Parti’den aday adayı çalışmalarıma başlamam ve eleştirilmemin ardından etik olmadığı için bende Türk Kızılay’ı görevimi bırakıyorum. Ocak ayı sonundan yapılacak kongrede aday olmayacağım. Görevimi Murat Uzun’a teslim ediyorum. Türk Kızılay’ı emin ellerde. Allah onların yardımcısı olsun. Fahri üyeliğim devam edecek, aktif görevimi bırakıyorum. Ben iyi niyetle yola çıktım, Kilimli için hamallığa çıktım” dedi.
AZAU: ‘BU KURUMDA ASLA SİYASET YAPMADIK’
Görevi devralan Murat uzun ise şöyle konuştu: “10 yıldır güzel çalışmalar yaptık ama bu kurumda asla siyaset yapmadık. Başkanımız iyi çalıştı, cefakarlık yaptı. Türk Kızılay’ı bağımsız bir kuruluş. İhtiyaç duyulan her yerde olduk. Görevimizi başkanımızın önderliğinde 10 yıldır yerine getirmeye çalışıyoruz. Şubat ayında bizim görevimiz sona eriyor. Yeni bir kongre süreci başlayacak. Görevimizi arkadaşlara teslim edeceğiz. Hiçbir STK’yı hiçbir siyasi partiliyi karşımıza almamaya devam ettik. Çünkü onların her birinin burada gönül bağı bulunan ve temsilcisi olan kişileriz. Hiçbir zaman bu kurumu bir siyasi partinin ne ön bahçesi ne arka bahçesi pozisyonuna sokmadık. Sokma hakkımızda yok. Burası milletin has kurumudur. Hoşgörü diliyle hizmet etmek büyük bir sorumluktur. Bu güne kadar elimizden geldiğince sorumluluğumuzu yerine getirmeye gayret ettik. 10 yıldır bu kurumda gerçekten büyük başarılara imza atmış olan liderliğini sayın Nihat Aygün’ün yaptığı şubemiz olarak biz çok mutluyuz. Çünkü başkanımız yeni bir alanda yine bir hizmete, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle hizmete talip oldu. Nasip olurda bu görevde aday gösterilip seçilirse inanıyoruz ki enerjisiyle güzel işler başaracaktır. Ama burada önemli olan bu hizmet makamlarına gerçekten çalışan, emek harcayan insanların aday olmasıdır. Biz bu noktada başkanımızın yeni talip olduğu görevin öncelikle kendisine, sonra Kilimli ilçemiz ve bölgemize hayırlı olmasını diliyoruz.”
UZUN: ‘YENİ DÖNEMDE OLMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIMIZI DA DAVET EDİYORUZ’
Şubat ayında yapılacak kongrede aday olmak isteyenlere de çağrıda bulunan Murat Uzun: “Zonguldak’a bir davet yapmak istiyorum. Bizleri zaman zaman eleştiren, bunlar STK’lar olsun vatandaş nezdinde olsun yada eleştirinin ötesinde ben Kızılay’da olsaydım başka çalışmalar yapardım diyen,  insanlara yararlı ve hizmet götürebileceğine inanan, kendine güvenen ve zamanı olan tüm Zonguldaklı hemşerilerimizi biz Şubat ayında ki kongre öncesinde şimdiden Türk Kızılay’ına davet ediyoruz. Yönetimlerde yer almaya, aktif faaliyetlerde bulunmaya davet ediyoruz. Biz 2008 yılında göreve gelirken şeffaflık ve hesap verebilirlik dedik. Herşeyimiz açıktır. Tek kuruşun üzerimizde kalmadığına inanıyoruz. Cebimizden, zamanımızdan fazlasıyla verdiğimize inanıyoruz. Yeni dönemde olmak isteyen arkadaşlarımızı da davet ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2018, 18:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER