Normalleşme sürecinde Zonguldak'ta tedbirler devam edecek...

Normalleşme sürecinde Zonguldak'ta tedbirler devam edecek...

Normalleşme sürecinde Zonguldak'ta tedbirler devam edecek...

Corona virüsle mücadelede umut veren rakamlarla birlikte normalleşme çalışmaları hızlandırıldı. Normalleşme, 5 gün boyunca vaka görülmeyen illerden başlayacak. Zonguldak’ta sıkı kontrol ise devam edecek.

Normalleşme süreciyle ilgili tüm bakanlıkları ve birçok kurumu ilgilendiren seri kararlar alınması gerekeceği için koordinasyon sağlanacak. Belirlenecek kriterlerin uygulayıcısı bakanlıklar olacak.

Başta İçişleri, Kültür ve Turizm ile Tarım ve Orman bakanlıkları olmak üzere diğer bakanlıkların görev listeleri hazırlanıyor.

SON 5 GÜN 

Kriterlerin uygulanmasında öncelik son 5 gün içinde vaka bildirmeyen illere verilecek. Bu iller, salgınla mücadelede benzer sonuçlar gösteren komşularıyla yeniden ilişki içinde olabilecek. Bu sebeple Zonguldak’ta görülen vakalar baz alındığında alınan tedbirlere devam edilecek.

HALK SAĞLIĞI EKİBİ KURULDU 

Bilim Kurulu’ndaki halk sağlığı uzmanları da salgının yönetimi üzerinde çalışıyor. Bu konuda bir ekip oluşturuldu. Onların yapacağı hazırlıklara göre gevşetme politikaları belirlenecek

Kapalı mekânlardaki ana kurallar, maske zorunluluğu olacak yerler, açılacak işyerleri ve bu işyerlerinde uygulaması zorunlu kuralların hepsi, bu ekip tarafından belirlenerek duyurulacak.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2020, 15:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER