O alan halkın kullanımına açılıyor

O alan halkın kullanımına açılıyor

O alan halkın kullanımına açılıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Zonguldak ziyaretinin ardından müjdeler de gelmeye başladı. Bakan Kurum, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait 100 bin metrekarenin üzerinde araziyi alarak, halkın kullanımına açıyor.Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Zonguldak ziyaretinin ardından müjdeler de gelmeye başladı. Bakan Kurum, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait 100 bin metrekarenin üzerinde araziyi alarak, halkın kullanımına açıyor.

Edindiğimiz bilgilere göre, içinde lavuar alanın da bulunduğu, piyasa değeri 150 milyon liranın üzerinde olduğu tahmin edilen toplam 103 bin metrekare araziyi, Enerji ve Tabi Kaynaklar bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde, TTK’dan alarak Milli Emlak Müdürlüğü’ne tahsis ettirdi. 103 bin metrekare arazi, Zonguldak Belediyesi ve TOKİ üzerinden yapılacak olan projelerle, Zonguldak halkının kullanımına açılacak

Bakan KURUM’dan Zonguldak’a büyük kıyak
Zonguldak Belediyesi yıllardır mülkiyet sorunu nedeniyle büyük sıkıntılar yaşamış ve TTK’ya ait bir çok arazi atıl durumda kalmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Zonguldak’a gelerek yaptığı incelemelerin ardından, TTK’ya ait 103 bin metrekare araziyi Milli Emlak Müdürlüğü’ne devredilmesini sağlayarak, Zonguldak’a belki de tarihinin en büyük kıyağını yaptı.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan'ın girişimleri ve Bakan Kurum'un da desteğiyle, önümüzdeki günlerde TTK'ya ait başka arsaların da Milli Emlak Müdürlüğü'ne devri yapılarak, şehre kazandırılacak ve bu araziler üzerine uygulanan projelerle halkın kullanımına açılacak.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2019, 16:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
Nur nur celik
Nur nur celik - 5 yıl Önce

Akp ile her şey güzel olacak

SIRADAKİ HABER