O Bariyerler sonunda koyuluyor

O Bariyerler sonunda koyuluyor

O Bariyerler sonunda koyuluyor

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Devrek Karayolu üzerinde bulunan Üzülmez tüneli çıkışındaki dere yatağı uçurumlarına teğet geçen, güvenlik zaafiyeti olan yollara bariyer konulması için çeşitli çalışmalar gerçekleştirmişti. Bu gün itibari ile Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından güvenlik zaafiyeti bulunan yol kenarına 40 adet beton bariyer konulmaya başladı. Yavuzyılmaz daha önce bölgeyi incelemiş, Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne giderek konuyu bölge müdürüne taşımış, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na dilekçe vermiş, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuyu dillendirmiş ve TBMM Genel Kurulu’nda bariyer eksikliği ile ilgili konuşmalar gerçekleştirmişti. 

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve bariyer eksikliği sebebiyle bir annenin hayatını kaybettiği ve çocuğunun da yaralandığı trafik kazasından sonra  tekrar TBMM Genel Kurulu’nda konuyla ilgili bir konuşma gerçekleştirerek, “Yitirdiğimiz canın vebali tüm sorumluların üzerindedir” demişti.
Bariyer çalışmasının başlaması ile ilgili Milletvekili Yavuzyılmaz’ın Karayolları 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi ile telefonda  çalışmanın içeriğine dair bir görüşme gerçekleştirdi. CHP’li Yavuzyılmaz, yaptığı görüşme ve bariyer eksikliğinin giderilmesi ile ilgili yaptığı açıklamada;

“Zonguldak-Devrek karayolunda bariyer eksikliği bulunan Üzülmez tüneli çıkışındaki dere yatağı uçurumlarına teğet geçen yolların en tehlikeli kısımlarına 40 adet beton bariyer konulmaktadır.
Karayolları Genel Müdürlüğü, Ulaştırma ve Alt yapı Bakanlığı ve TBMM Genel Kurulu'nda konuyu yazılı ve sözlü bir şekilde sürekli gündeme getirerek çözüm önerileri ürettiğimizi, kendisinin elindeki kısıtlı imkânlarla sorunu çözmek noktasında nihayetinde bir adım atmasının, en azından gelecekte birçok aracın uçuruma düşmesinde engelleyici bir etki yapacağını ifade ettim, talebimizin karşılanmasından buruk bir şekilde memnuniyet duyduğumuzu ifade ettim.
Bu mücadelemize katkı veren tüm dostlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ederim.
Yarınki TBMM Bütçe görüşmelerinde Zonguldak'ın sorunlarıyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı'yla görüşme yapacağım.” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2018, 00:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER