OGM'de 180. yıl kutlaması

OGM'de 180. yıl kutlaması

OGM'de 180. yıl kutlaması

Orman Genel Müdürlüğü kuruluşunun 180. Yılında, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası "Okul Ağaçlandırması ve Çevre Düzenleme Etkinliği" ile kutlandı.
Zonguldak Çaycuma İlçesi Nebioğlu Beldesi Şehit Sacit Olcay Kabaklıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan çevre düzenlemesinin açılışı ile fidan dikim töreni düzenlendi.
“Orman Haftası” kapsamında düzenlenen etkinliğe; Zonguldak Vali Yardımcısı Sayın Turgut Subaşı AK Parti Zonguldak Milletvekili Sayın Hamdi Uçar, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Zonguldak İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Gökhan İnan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapusuz, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Coşkun Ulutaş, AK Parti İlçe Başkanı Veysel Karani Doğancı, Şehidimizin annesi Yeter Keskin, il genel meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire ve okul müdürleri, öğrenciler katıldı. 
Orman Bölge Müdürümü Zekeriya Beyazlı, asli hizmetlerinin yanında okul, cami, mezarlık, sağlık tesisleri gibi alanların bahçelerini ağaçlandırma konusunda da programlar belirleyip uyguladıklarını kaydederek, "Her yıl yaklaşık 30-40 okula bu düzeyde hizmetler verip, katkımızı sağlıyoruz. Birçok yatırımımız var. Okuldaki öğrencilerimiz için, Nebioğlu için, önemli ve huzur duyduğum bir yatırım. Gençlerimize yaşanılabilir bir çevre ve yaşanılabilir bir ortam oluşturmak amacıyla okulumuz tamamen parke döşeli ve hiç yeşil alanı yok iken her tarafını nakış nakış işleyerek büyük bir emekle çevre düzenlemesini gerçekleştirdik ve daha da güzelleşeceğine inanıyorum" dedi.
Şiir dalında dereceye giren öğrenciler eserlerini seslendirdi. Şiir, kompozisyon ve resim dalında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren tüm öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Nebioğlu İlkokul ve Ortaokulu öğrencilerinden oluşan Halk oyunları ekibi tarafından halkoyunları gösterisi sergilendi. Son olarak protokol ve davetliler tarafından tarafından okul bahçesine fidan dikimi yapıldı. Program ikramın yapılmasıyla son buldu.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2019, 20:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER