Öğrenciler 15 Temmuz'u Canlandırdı

Öğrenciler 15 Temmuz'u Canlandırdı

Öğrenciler 15 Temmuz'u Canlandırdı

Zonguldakın Ereğli ilçesinde 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği düzenlendi.
15 Temmuz Şahitleri İmam Hatip Ortaokulu spor salonunda düzenlenen etkinliğe Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, AK Parti Kdz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, okul ve daire müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Etkinlikte protokolü marşlar eşliğinde Türk Bayraklarını sallayan kalabalık öğrenci grupları karşıladı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende şehitler için 10. Sınıf öğrencisi Tayyip Altay tarafından Kuran-ı Kerim okundu.

Uysal Gençlerimiz varken bu ülkeye darbe değil düşüncesi bile gelmez
Törende konuşan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 15 Temmuz darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın dik duruşu ve milletin cadde ve sokaklara inerek vatanına sahip çıkması ile önlendiğini söyledi. Uysal konuşmasında şu sözlere yer verdi; O gece 250 şehidimiz oldu. Onlara Allahtan rahmet diliyorum. O gece 2193 gazimiz oldu. Onlara da sağlık sıhhat içinde b ir ömür geçirmelerini yüce rabbimden niyaz ediyorum. Elinde bayraklarla demokrasi tutan, sokaklara çıkan 80 milyonu tebrik ediyor şükranlarımı sunuyorum. Karadeniz Ereğlide nöbete gelenler vardı, evlerinde dua edenler vardı. Hepsinden Allah razı olsun. O gece bizleri yalnız bırakmayan din görevlilerimize de teşekkür ediyorum. Salalar okudular, dualar ettiler, her gece bizlerle birlikte Kuran tilavetleri yaptılar. 15 Temmuz gecesi, sabah 07.00ye kadar sokaklardaydım. O gece basın görevlimiz yanımızdaydı, bir sürü fotoğraf çekti. Bir taksinin içine dört beş kişi girebilir ama bir takside altı yedi kişi vardı. Devrim Bulvarında turlar attılar. Caddelerde yürüdük. Ama o anda yüzde ellinin üzerinde 18 yaş altı gençlerimiz vardı. Bu yüzden sizlere çok güveniyorum. Sizlerin bu heyecanı varken, bu ülkeye darbe değil, düşüncesinin bile geleceğini zannetmiyorum.

Kurtuluş savaşında ki birlik ve beraberliği 15 Temmuzda da gösterdik
Türk Milletinin 15 Temmuz gecesi yaşana hain darbe girişimini kurtuluş savaşındaki birlik ve beraberliği göstererek önlediğine vurgu yapan Kdz. Ereğli Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, yaşadığımız coğrafyada yüzyıllardır savaşların eksik olmadığını söyledi. Korkmaz konuşmasında Söz konusu vatansa gerisi teferruattır anlayışıyla yaşayan bir millet olarak bir sene evvel, dış güçlerin siyasi emellerine alet olmuş bir gruba karşı derin bir inanç ve kararlılık göstermiş olduk. Çok şükür büyük bir tehlikeyi milletimiz bertaraf ederek, kurtuluş savaşında gösterdiği milli birlik ve beraberliği tekrar tüm dünyaya aynı kararlılıkla göstermiş oldu. Bu menfur kalkışma maalesef 249 canımızı bizden kopardı, şehadet şerbetini içmelerine yol açtı. Lakin milyonlarca canı yeniden diriltti. Bu bakımda ihanetin ve zaferin aynı anda yaşandığı bir gece olarak tarih sayfalarında yerini çoktan almıştır. Eğitim camiası olarak amacımız, bu emanete sahip çıkacak şuurlu nesiller yetiştirmek ve bin yıldır vatan yaptığımız bu toprakların her anlamda hakkını verecek, mazlumun yanında, zalimin karşısında duracak gençler yetiştirmektir dedi.

Milleti milletin silahıyla vuran hainleri unutmayacağız
15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hüseyin Özen de milleti milletin silahı ile vuran hainleri asla unutmayacaklarını ifade etti. Özen konuşmasında şunları dile getirdi; 15 Temmuzda dini görümlü bir cemaat, hain planları olan bir örgüt darbe teşebbüsüyle yere düştü, paramparça oldu. İçinden yüz kızartıcı ayıplar, cürümler ortaya saçıldı. O gece ölümü öldüren yiğitleri tarih yazacak ancak bu milleti yine milletin silahıyla vuran hainleri, satılmışları unutmayacağız diye konuştu.
Etkinliği izleyen öğrenciler zaman tekbirler getirip Şehitler ölmez, vatan bölünmez sloganları attı. 15 Temmuz gecesini anlatan şiir ve yazılar okuyan öğrenciler, drama gösterisi sundu. Etkinlik çerçevesinde ayrıca okulda 15 Temmuz sergisi açıldı.

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2017, 15:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER