Öğrenciler yürüyerek okula gitti!

Öğrenciler yürüyerek okula gitti!

Öğrenciler yürüyerek okula gitti!

Milliyet Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy, yerel seçimlere yönelik değerlendirmelerde bulundu. Geçtiğimiz hafta CHP İl Başkanı Hakkı Güney ve MHP İl Başkanı Metin Soydaş arasında yaşanan diyalog için değerlendirmelerde bulunan Başkan Kıransoy, “Artık seçim sathına girilmiştir. Bu gibi tartışmaların olması gayet normaldir. CHP’de uzun süredir yerelde iktidardır. Gözle görülür bir gerçek var ki partizanlığın dışında Zonguldak’ta belediyenin emaresi yoktur. Mahallere çıktığımızda belediyenin öncelik olarak yapması gereken ulaşım için olan yolu yapmak mümkün değildir. Asma mahallesine bağlı Kemerbaca’ya yol yoktur. Yol bozuktur demiyorum. Açıkçası hiç yol yok. TOKİ denen bir kuruluş gelmiş yolu gasp etmiştir. Okullar açılmıştır. Belediye otobüsü buraya çalışmamaktadır. Öğrencilerin bir kısmı okullarına yürüyerek gitmek zorunda kalmıştır” dedi. 
Zonguldak merkeze bağlı Kemerbaca’da öğrencilerin okulun ilk gününde yürüyerek okula gittiklerini dile getiren Başkan Kıransoy, “Mahallemize otobüs yoktur. Otobüs firmasına diyecek bir şey yok aslında. Gerçekten eşeğin gitmeyeceği bir yoldur orası. Otobüs pert olmuştur. Neticede işletmeci de ticaret yapmaktadır. Netice itibari ile dolmuş çalışıyor ancak servis yolunda çalışmaktadır. Kemerbaca kar yağdığında hiçbir şekilde ulaşım sağlanamayacaktır. Kötü yola razıydık ama TOKİ gelip yola tamamen el koymuştur. Bu gerçektir. Netice itibariyle muhatapta bulunamamıştır. 21.yüzyıl Türkiye’sinde Zonguldak Merkez bağlı bir mahallede yol yoktur” ifadelerini kullandı.
“LİMAN PET ŞİŞE DOLUYOR”
CHP İl Başkanı Hakkı Güney ve MHP İl Başkanı metin Soydaş arasında yaşanan diyalog ve Zonguldak Belediyesi hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy, “Artık seçim sathına girilmiştir. Bu gibi tartışmaların olması gayet normaldir. CHP’de uzun süredir yerelde iktidardır. Gözle görülür bir gerçek var ki partizanlığın dışında Zonguldak’ta belediyenin emaresi yoktur. Mahallere çıktığımızda belediyenin öncelik olarak yapması gereken ulaşım için olan yolu yapmak mümkün değildir. Asma mahallesine bağlı Kemerbaca’ya yol yoktur. Yol bozuktur demiyorum. Açıkçası hiç yol yok. TOKİ denen bir kuruluş gelmiş yolu gasp etmiştir. Okullar açılmıştır. Belediye otobüsü buraya çalışmamaktadır. Öğrencilerin bir kısmı okullarına yürüyerek gitmek zorunda kalmıştır. Şimdi bu iş böyle iken bazı mahallelerde yapılan yollar düzensizdir. Bir plan dahilinde değildir. Yıkılan yer tamir edilmemektedir. Sayın il başkanımız buna işaret etmiştir. Bu çok doğru bir tespittir. Tabi CHP yöneticileri de Zonguldak’ta yaşamaktadır. Bunlar burada yaşamıyor dersek haksızlık ederiz. Kendileri olanları bilmektedirler. Tabi kendileri savunma refleksi içine girmişlerdir. Ama bu Zonguldak’a, CHP’ye ve belediyeye bir şey katmaz. Yaşanan olumsuzlukları tespit edip onarmak siyasetçinin işidir. Tabi Zonguldak’ta bir çok sorun vardır. Zonguldak’ta iki adet dere vardır. Bu dere DSİ’nin yetki alanındadır ama tabi kanalizasyonun da dereye akması belediyenin sorumluluğundadır. Bir yağmur yağdığında liman pet şişe dolmaktadır. Bunlar şehircilik anlayışına yakışır meseleler değildir. Trafikle ilgili düzenlemeler içler acısıdır. İşe Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı el atmıştır. Bu çalışmada nihayete erdirilemedi. Kozlu duraklarının olduğu bölgede bir kavşak yapılmıştır ancak ne olduğunu anlayabilen beri gelmiştir. Daha içinden çıkılmaz, keşmekeş bir hale getirilmiştir burası. Ayrıca kentte nefes alacak yaşam alanları da oluşturulamamıştır. Şehrimizde Türkiye’nin en pahalı suyu kullanılmaktadır. Yine ülkenin en pahalı katı atık vergisi bizden alınmaktadır.  Tüm bunların üzerine belediyenin yaptığı hatalar işlerin üzerine tuz biber olmaktadır. 
“TOKİ YOLU İŞGAL ETTİ”
Kemerbaca mahallesinde öğrencilerin yürüyerek okula gittiklerini ifade eden Başkan Kıransoy, “Mahallemize otobüs yoktur. Otobüs firmasına diyecek bir şey yok aslında. Gerçekten eşeğin gitmeyeceği bir yoldur orası. Otobüs pert olmuştur. Neticede işletmeci de ticaret yapmaktadır. Netice itibari ile dolmuş çalışıyor ancak servis yolunda çalışmaktadır. Kemerbaca kar yağdığında hiçbir şekilde ulaşım sağlanamayacaktır. Kötü yola razıydık ama TOKİ gelip yola tamamen el koymuştur. Bu gerçektir. Netice itibariyle muhatapta bulunamamıştır. 21.yüzyıl Türkiye’sinde Zonguldak Merkez bağlı bir mahallede yol yoktur” dedi.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER