OKULLAR DEPREME KARŞI GÜÇLENDİRİLECEK

 OKULLAR DEPREME KARŞI GÜÇLENDİRİLECEK

 OKULLAR DEPREME KARŞI GÜÇLENDİRİLECEK

Zonguldak İl Genel Meclisi'nde İl Özel idaresi'nin 292 milyon TL lik 2019 Yılı Kesin Hesabı kabul edildi. 
mecliste Ayrıca okulların depreme karşı güçlendirilmesi ile ilgili madde komisyona havale edildi Zonguldak İl Genel meclisi'nin 5. ve son birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet karaveli başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste açılış ve yoklamanın ardından bir önceki birleşimine ait toplantı tutanak özetinin okunup oylandı ve gündem maddesini görüşülmesine geçildi. Meclisin birinci birleşiminde plan ve bütçe komisyonuna gönderilen İl Özel idaresi 2019 yılı kesin hesabı ile ilgili hazırlanan komisyon raporu görüşüldü. Buna göre 120 milyon özel idare bütçesi 90 milyon TL bakanlıktan aktarılan ödenek ve 82 milyon TL'de 2018'in 2019 yılına aktarılan olmak üzere toplam 292 milyon TL'lik bütçe kesin hesabı oy birliği ile kabul edildi.

TERZİ: CARİ HARCAMA YATIRIM HARCAMASININ GEÇMESİ BÜYÜK SIKINTI 
Mecliste söz alan AK Parti grup Başkanı İsmail Terzi, cari harcamanın yatırım harcamasının önüne geçtiğine dikkat çekerek tasarruf yapılması gerektiğini köydes ödenekleri olmadığı takdirde büyük bir sıkıntıya gireceklerine dikkat çekti.
 

 Mecliste Okulların depreme karşı güçlendirilmesiyle ilgili ek madde görüşülerek gündeme alındı  Buna göre; İl Özel idaresi 2020 yılı bütçesinden Milli Eğitim hizmetleri için ilçe özel idarelerine aktarılan 2 milyon 900 bin TL ödeneğin aktarılmasına karar verilmiştir. Milli Eğitim bakanlığı inşaat ve emlak dairesi başkanlığı'nın 17.01.2020 tarihli göndermiş olduğu deprem güvenlik çalışmaları doğrultusunda ilimiz genelindeki okulların deprem güçlendirmelerinin öncelikli olduğu, acil onların dışında onarımı yapılmaması gibi nedenlerden dolayı 2 milyon 900 bin TL ödeneğin deprem güçlendirme projesine aktarılması,  Ayrıca ilçelere  ayrılan ödenekten karşılanmak üzere İl Milli Eğitim müdürlüğü onarım işleri için alınan 06. 12.2009 tarih ve 121 sayılı Zonguldak il genel ile il özel idaresi İl Genel meclisi'nin kararının iptal edilmesini içeren madde oybirliği ile ilgili komisyona gönderildi.

 KOZLU: UZUNGÜNEY - KARGALAR VE SAKA KÖYLERİ İÇİN SPOR ALANI OLUŞTURULACAK 
Mecliste il genel meclis üyeleri; İsmail Terzi, Necdet Karaveli ve Kerim Yılmaz tarafından; Kozlu Uzungüney – Kargalar ve Saka köylerindeki vatandaşların spor yapabilecekleri bir alan bulunmaması nedeniyle Bu noktada Uzungüney Kaya Yolu üzerinde ormana ait, köylerin bu ihtiyaçlarında kullanılmak üzere bir alan mevcut olduğun belirtilerek bu yer ile ilgili gerekli izin, etüt, proje işlemlerinin yapılarak köylerimizin ihtiyaçları doğrultusunda bir alana dönüştürülmesi konusunda önerge verildi ve önerge kabul edilerek ilgili komisyona havale edildi.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2020, 18:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER