Olası Cumhur İttifakının elini güçlendiriyor

Olası Cumhur İttifakının elini güçlendiriyor

Olası Cumhur İttifakının elini güçlendiriyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, başta İstanbul olmak üzere Ankara, Antalya, İzmir gibi büyük illeri kazanmayı çok önemsediği, bu illerin kılpayı kaybedilme olasılığına karşın, MHP ile ortak hareketi düşünebileceği belirtiliyor. AK Parti yönetimi, MHP’nin güçlü olduğu bazı illerde de seçimde bu partiye destek vermeyi planlıyor.
Diğer taraftan Zonguldak kamuoyu ise ittifak tartışmalarına devam ediyor. Ankara’da büyükşehirler üzerinden ittifak tartışmaları sürerken Zonguldak gibi sembol bir şehrin ne olacağı ise merak konusu. Özellikle Filyos Projesinin değerine değer kattığı Zonguldak’ta olası Ak Parti-MHP ittifakı ile belediyenin el değişebileceği sayısal veriler ile ortaya çıkıyor. 
Özellikle Zonguldak’ta Cumhuriyet Halk Partisi’nin uzun zamandır teşkilat sorunları yaşamasına karşın son dönemde Hakkı Güney ile bir nebze olsun toparlanmasına rağmen Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in düşük performansı seçimlerde Ak Parti-MHP olası ittifakının elini güçlendiriyor. 

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ
Ak Parti kurmayları, yeni dönem aday belirleme stratejisi ve çalışma biçimiyle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “1994’e kadar ideolojik belediyecilik vardı. Sonra hizmet belediyeciliği başladı. Ardından sosyal belediyecilik öne geçti. Sonra marka şehirlere geçtik. Şimdi gönül belediyeciliği zamanı. Bunu yapabilecek adaylar bulacağız. Bulacağımız adayların, ahlaklı, erdemli olması, tevazu sahibi olması, vatandaşla teması hepsinin önüne geçiyor. Aynı zamanda yaptığı işlerde de, katılımcı bir belediye anlayışı ortaya koyması lazım. O şehre bir şey yapılacaksa, bir proje olacaksa, vatandaşla istişare ederek yapması lazım. Böyle adamlar bulacağız.”

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2018, 23:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER