Ölçü aletleri muafiyetleri 28 Mayıs'ta bitiyor

Ölçü aletleri muafiyetleri 28 Mayıs'ta bitiyor

Ölçü aletleri muafiyetleri 28 Mayıs'ta bitiyor

Zonguldak Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ayben Özkan, ölçü aletlerinin muafiyetinin 28 Mayıs’ta sona erdiğini duyurdu.
Ayber Özkan yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: “28/02/2019 tarihli ve 30700 sayılı Resmî Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla, 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununa geçici muafiyet maddesi eklenmiştir.  Bu muafiyet ile 1/12/2018 tarihinden önce damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi geçmiş olduğu için cezai duruma düşmüş ölçü aletlerinin kullanıcıları, 28/02/2019 tarihinden itibaren 90 gün içerisinde ölçü aleti türüne göre ilgili Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerine,  Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluklarına ya da Yetkili Muayene Servislerine periyodik muayene başvurusunda bulunmaları halinde, söz konusu fiilden dolayı herhangi bir idari para cezası ödemeksizin muayene ve damgasını yaptırarak ölçü aletini kullanabileceklerdir.
Bu itibarla; Muayene Başvurusu Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne yapılacak ölçü aletleri
a) Akaryakıt Sayacı, 
b) LPG Sayacı,
c) Adblue Sayacı,
d) Mobil Tanker Sayaçları,
e) Kapasitesi 2000 kg’ın üzerinde olan basküller,
f) Şebekelerinde takılı olan 10 yılını doldurmuş elektrik, doğalgaz ve su sayaçları beyannameleri için;
BAMS (https://dijitalbakanlik.sanayi.gov.tr) üzerinden Ölçü ve Ölçü Aletlerinin İlk, Periyodik veya Stok Muayenesi Başvurusu sekmesinden yapılabilir.
Muayene Başvurusu Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memurlukları’ na yapılacak Ölçü Aletleri Belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan, üretici ve pazarcılar tarafındanmalların doğrudan tüketicilere perakende olarak satıldığı açık veya kapalı pazar yerlerindekullanılan ve tartım kapasitesi 2000 kg ve altında olan, III ve IV üncü sınıf otomatik olmayanelektronik tartı aletleri,
b) Yay ve elektronik tertibatı bulunmayan tartım kapasitesi 2000 kg ve altında olan mekaniktartı aletlerinden;
1) Masa terazileri,2) Asma teraziler,3) Tek kollu kantarlar,4) İbreli teraziler.
Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memurlukları;
Zonguldak ve Çaycuma Belediye Başkanlıklarında mevcuttur.
Muayene Başvurusu Tartı Aletleri Muayene Servisi’ ne yapılacak ölçü aletleri
a) Otomatik tartı aletleri,
b) I. ve II. sınıf otomatik olmayan tartı aletleri
c) Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluğunca yapılanlar dışındaki tartım kapasitesi 2000 kgve altında olan, III. ve IV.sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri.
d) Otomatik tartı aletleri, III ve IV. Sınıf otomatik olmayan tartı aletlerinden kapasitesi2000kg’a kadar olan okuma ve çıktı verebilme özelliği ile yazar kasa veya başka bir cihaza bağlı çalışma özelliği bulunan tartı aletleri ile diğer elektronik tartı aletleri, 
Muayene Başvurusu Yetkili Muayene Servislerine yapılacak diğer ölçü aletleri;
e) Egzoz gazı emisyon ölçüm cihazları,
f) Takograflar
g) Taksimetreler,
h) Hız İhlal Tespit Donanımları,
Bakanlığımızdan muayene ve damgalama yetkisi almış Yetkili Muayene Servislerine başvurulmalıdır.
Bakanlığımızdan muayene ve damgalama yetkisi almış Yetkili Muayene Servislerine (http://msurapor.sanayi.gov.tr) adresinden ulaşılabilir.
3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununda yapılan muafiyetten faydalanma süresi 28 MAYIS 2019 Salı günü mesai saati sonuna kadar ölçü aleti türüne göre ilgili İl Müdürlüklerine ya da yetkili muayene servislerine periyodik muayene başvurusunda bulunmaları halinde, söz konusu fiilden dolayı herhangi bir idari para cezası ödemeksizin muayene ve damgasını yaptırarak ölçü aletini kullanabileceklerdir” dedi.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2019, 21:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER